Nederpopband The Scene naar Zwolle

Zwolle – Vrijdag 14 december staat de met prijzen overladen formatie The Scene op het podium van Hedon Zwolle. De band is al meer dan 30 jaar één van de smaakmakers van de Nederpop. Met hits als Iedereen Is Van De Wereld en Blauw en vele succesvolle albums op zak is The Scene nu alweer toe aan de vijftiende plaat, Code.

The Scene mag meer dan dertig jaar bestaan, de band leeft nog altijd voor het podium. Toen er over het nieuwe album nagedacht werd, stond dan ook al snel vast dat de energie vastgelegd moest worden die vrijkomt tijdens die concerten. De songs hebben de compacte kracht die de titels al ruimschoots suggereren: Overal, Water En Vuur, Hel, Code, Stip, Drink, Dier, En Dan, Mooi. De eerste reacties waren laaiend enthousiast en zo stond de single Overal ruim twee maanden op de hoogste rotatie bij VRT-Radio 1 in België.

Code is, concertregistraties en compilaties meegerekend, het vijftiende album van een band die in 1978 opgericht werd. De energie van de new wave verschaft The Scene vanaf het begin een compact, stuwend geluid. Aanvankelijk wordt in het Engels gezongen. In de loop van de jaren tachtig stapt The Scene definitief over naar het Nederlands. Prompt breken er toptijden aan. Het grootste succes arriveert in de vorm van het album Blauw, dat in 1991 uitkomt. Het titelnummer wordt een hit, net als de single Iedereen Is Van De Wereld. The Scene is daarmee definitief één van de smaakmakers van de Nederpop.

THE SCENE

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer : Vrijdag 14 december

Open : 20:30 uur

Aanvang : 21:30 uur

Entree : € 15,00 (vvk) – € 17,50 (deur) (excl. € 1,00 servicekosten)

Kaarten zijn te koop via www.hedon-zwolle.nl en Plato of VVV Zwolle.

Artikel delen:

Reageer