Bibliotheek lanceert “Lees Meer “ E-books

Zwolle – Deze maand introduceert de Bibliotheek Lees Meer, de nieuwe manier om e-books te ontdekken. Via de website www.bibliotheek.nl/leesmeer kan je e-books vinden, die passen bij de plek waar je bent.

De Bibliotheek heeft voor Lees Meer een gevarieerd aanbod e-books samengesteld. E-books die je zou willen lezen na bijvoorbeeld een bezoek aan een museum of voorstelling. Of e-books voor als je graag in de keuken staat om lekker te kokkerellen. Voor elke plek heeft Lees Meer een selectie van verschillende e-books. Niet alleen informatieve boeken, maar ook prentenboeken, romans of verhalenbundels die je inspireren en je gevoel op dat moment versterken. Lees Meer gaat van start met bekende plekken in Rotterdam en de provincie Gelderland. Denk aan de Kunsthal, het Openluchtmuseum en het Luxor Theater. Ook heeft de Bibliotheek e-books geselecteerd voor de treinstations in Nederland. Korte verhalen en romans handig voor onderweg in de trein, bus of metro.


Geen e-reader nodig

De e-books van Lees Meer zijn gewoon op een tablet, smartphone of computer met een recente browser te lezen. De meeste e-readers met een browserfunctie zijn ook geschikt.

Beschikbaar voor iedereen

Vanaf 1 december 2012 kan iedereen gebruikmaken van Lees Meer. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Het enige wat mensen moeten doen, is zich eenmalig gratis aanmelden op www.bibliotheek.nl/leesmeer.

Over de Bibliotheek

De Bibliotheek biedt iedereen vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur zodat mensen zich bewust, kritisch en actief kunnen bewegen in de maatschappij. Het is een schatkamer vol materialen, ideeën en verhalen. Een plek die bezoekers in ontmoeting brengt met informatie en ideeën. Bibliotheken beschikken over de meest complete en veelzijdige collectie van Nederland. De Bibliotheek heeft vestigingen verspreid over heel Nederland en heeft circa 4 miljoen leden.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheek.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ben benieuwd wanneer bibliotheken eindelijk eens met uitleen van e-books beginnen. Een systeem dat het mogelijk maakt actuele boeken te downloaden en die na verloop van tijd uit je e-bookreader verdwijnen, tenzij je ze verlengd.


    ⚠️ Meld

Reageer