Jonge mantelzorgers te gast bij PEC Zwolle

Zwolle – Lachende gezichten na afloop van de wedstrijd van PEC Zwolle tegen VVV Venlo. Ondanks het gelijkspel is de stemming opperbest in de Goede Doelen Box van Zilveren Kruis Achmea. Natuurlijk hadden ‘we’ afgelopen vrijdag liever gewonnen, maar voor de gasten is een gezellig avondje uit belangrijker.

jonge_mantelzorgers.jpg
Foto: Hans Keuzekamp

In de Goede Doelen Box waren jonge mantelzorgers uit Zwolle en Zwartewaterland te gast. Deze jongeren hebben het thuis niet altijd even makkelijk, doordat één van de ouders of een broertje of zusje ernstig ziek is. In een dergelijke thuissituatie is het bijna vanzelfsprekend dat ze een handje meehelpen in de verzorging. Voor sommige kinderen is de belasting erg groot en leidt dit tot spanningen. Een avondje voetbal bij PEC Zwolle in een echte VIP-box is dan ook een meer dan welkome afleiding.

De medewerkers van de Zorgregelaar van Zilveren Kruis worden dagelijks geconfronteerd met vragen van mantelzorgers. Zo ontstond bij Esther Nijstad, zorgregelaar in Zwolle, het idee om een keer iets leuks te organiseren voor deze doelgroep. Zij zocht contact met Gea Luttels die, namens Zilveren Kruis, de activiteiten voor de Goede Doelen Box coördineert. Vervolgens werd door Steunpunt Informele Zorg in Zwolle dankbaar gebruik gemaakt van de uitnodiging om met 30 jonge mantelzorgers de wedstrijd PEC Zwolle – VVV Venlo bij te wonen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd gezamenlijk gegeten in de box en kwam technisch directeur Gerard Nijkamp langs om een voorbeschouwing te doen. Ondanks de luide aanmoedigingen bleven de verwachte doelpunten helaas uit. Ook de door Erben Wennemars in de rust uitgedeelde voetbalcaps brachten geen geluk. Na 90 minuten stond er nog steeds 0-0 op het scorebord. Toch had iedereen een leuke avond en daar draait het om in de Goede Doelen Box.

Zilveren Kruis Achmea huurt een skybox in het stadion van PEC Zwolle. Deze zogenaamde ‘Goede Doelen Box’ wordt iedere thuiswedstrijd ingezet voor mensen die werkzaam zijn in de zorg en die het verdienen om eens in het zonnetje te worden gezet. Hierbij moet je denken aan de vele vrijwilligers en mantelzorgers. Maar ook cliëntgroepen van zorginstellingen komen hiervoor in aanmerking, zoals ouderen of mensen met een beperking. De gasten krijgen een compleet verzorgd avondje voetbal aangeboden, inclusief een hapje en een drankje.

Artikel delen:

Reageer