Steun voor grote evenementen in Zwolle

Zwolle – Een flink aantal evenementen kan in 2013 rekenen op een gemeentelijke bijdrage. Het dan gaat met name om wat als de ‘kernevenementen’ van de Overijsselse hoofdstad wordt gezien: initiatieven die een bijdrage leveren aan een levendige, plezierige stad, die toeristische aantrekkingskracht hebben, bijdragen aan het culturele of sportieve klimaat in de stad en zorgen voor economische waarde. In totaal heeft Zwolle ruim 425 duizend euro beschikbaar ter ondersteuning van de evenementen.

bfo_34.jpg

De kernevenementen die in 2013 op een gemeentelijke bijdrage kunnen rekenen zijn de Halve Marathon, de Ster van Zwolle, Zwolle Unlimited, het Bevrijdingsfestival en het Stadsfestival. Gezamenlijk kunnen deze aansprekende Zwolse feesten meer dan 310 duizend euro tegemoet zien. Andere evenementen die kunnen rekenen op een bijdrage zijn het IJsbeeldenfestival, het Stratenfestival, het Bartjens Rekendictee, de Sinterklaasintocht, het carnaval, het klinkerfestival en de Omloop IJsseldelta. Ook voor de festiviteiten rond 29 en 30 april en 5 mei is een bedrag gereserveerd. Zwolle kijkt nog op welke wijze het geslaagde festival RTL Viert De Zomer ook in 2013 door kan gaan. Alle evenementen die een bijdrage ontvangen kunnen rekenen op ondersteuning in de vorm van inzet van gemeentelijke dienstverlening.

Kiezen

Organisatoren van evenementen konden tot 1 september een gemotiveerde aanvraag voor subsidie indienen. Dat leverde voor meer dan 650 duizend euro aan aanvragen op, door in totaal 23 organisatoren. Op basis van de criteria uit het door de gemeenteraad vastgestelde beleid ‘Zwolle heeft het allemaal!’ is daarom een keuze gemaakt, en is per evenement beoordeeld welke bijdrage het best tegemoet komt aan de uitgangspunten.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Meer dan 4 ton voor evenementen? Als de hardwerkende belastingbetaler daar toch eens lucht van kreeg…..

    Ik haal alvast popcorn, laat de discussie maar beginnen:D


    ⚠️ Meld

Reageer