Wedstrijden amateurvoetbal afgelast

Zwolle – De KNVB heeft dinsdagochtend onder meer na een goed gesprek met twee bestuursleden van SC Buitenboys tot een aantal maatregelen besloten, in vervolg op het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Alle wedstrijden in het amateurvoetbal voor komend weekend worden afgelast.

Voorafgaand aan alle wedstrijden betaald voetbal zal een minuut stilte in acht worden genomen. De teams en arbitrage in het betaald voetbal zullen komend weekend rouwbanden dragen. De algemene vergadering amateurvoetbal – die gepland stond voor aanstaande zaterdag – wordt tot nader order uitgesteld. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen laat weten geschokt te zijn door de gebeurtenissen ,,Het is onvoorstelbaar dat zoiets op een voetbalveld plaatsvindt. Dit zijn de vrijwilligers waar onze sport op bouwt, waar we niet zonder kunnen. Zonder respect, geen voetbal. Het is daarom dat we in het betaald voetbal ook stil willen staan bij deze verschrikkelijke situatie. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen."

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Snap best dat ze een daad willen stellen, maar waarom al het voetbal aflassen, er zullen wel oefenwedstrijden georganiseerd gaanworden…
  Dan moeten ze ook het betaalde voetbal aflassen


  ⚠️ Meld

 2. @Vincent, ben het met je eens wanneer ze echt een statment hadden willen maken hadden ze het betaald voetbal er ook uit moeten gooien. Maar dat is natuurlijk weer money money money.

  Dus ook bij de knvb gaat geld nog steeds boven……

  En inderdaad er worden al de nodige oefenpotjes geregeld.
  Wanneer er bij iedere amateurwedstrijd van jong tot oud een minuut stilte was gehouden was het wat mij betreft ook goed geweest.


  ⚠️ Meld

 3. Ik neem aan dat alle voetballers wel gewoon verwacht worden op de club om met z’n allen hier eens over te praten? Natuurlijk ligt hier een verantwoordelijkheid voor de opvoeders, maar ook de clubs en de KNVB hebben hier een rol.

  Het zou mijnsinziens geen statement zijn als we nu alles afgelasten om niks te doen en dan volgende week weer lekker gaan voetballen alsof er niets is gebeurd…


  ⚠️ Meld

 4. @Wouter, voetbal jij zelf ook? Ik denk juist wanneer de knvb de voetbal door had laten gaan. Met voor de wedstrijd 1 minuut stilte, dat er meer over gepraat werd over dit voorval, dan dat er nu gebeurd.


  ⚠️ Meld

 5. Issue is groter dan een wedstrijdje voetballen of niet. Ook oefenwedstrijden zouden mijns inziens niet gepland moeten worden door de clubs. Weekendje bezinning kan geen kwaad.

  En daarna zouden alle clubs (maar laten wij in Zwolle daar eens mee beginnen) regels opstellen hoe om te gaan met agressie in en langs het veld.

  Ik vind dat er een zero tolerance beleid moet komen. Dus niet een grijs gebied waarbij we verbaal geweld tot op zekere hoogte toestaan. Een beslissing van de scheidsrechter of zijn assistenten accepteer je, zo niet 5 minuten eruit. Bij herhaling uitsluiting van de wedstrijd. Als iemand vaker uit het veld gestuurd wordt, dan een extra schorsing van de club en een gesprek met de betrokkene. Bij junioren of pupillen ook met de ouders.
  Supporters die langs de lijn opmerkingen maken, waarschuwen en als dat niet helpt, verwijderen. Kan je je niet gedragen, dan ben je gewoon niet meer welkom!
  Als de hele grote groep voetballers en supporters in nederland die zich wél gedraagt hierin een front vormen, ben ik er van overtuigd dat je op termijn fysiek geweld gaat minimaliseren.
  De eerste weken zal er menig speler langs de lijn komen te staan, maar als hij/zij doorheeft dat het ernst is, zal de sport uiteindelijk overwinnen!


  ⚠️ Meld

 6. @Passant, issue is zeker groter. Het is volgens mij een maatschappelijk probleem.
  Maar wanneer we het over de voetbal hebben, denk ik dat er ook met de clubscheidsrechters en grensrechters gepraat moet worden.
  Ben het met Peter R de Vries eens, dat er ook van deze mensen een stuk onpartijdigheid en kunde verwacht mag worden.
  En ook dat spelers beslissingen moeten accepteren. En ouders kom eens wat vaker kijken bij je zoon/dochter kijk hoe zij zijn in het veld.
  En zet ze niet af bij het hek, met een zak geld.
  En prettige dag verder.

  Agressie is en valt nooit goed te praten. En zal bestraft moeten worden.


  ⚠️ Meld

 7. @Ingrid, nee ik voetbal zelf niet (waarom is dat relevant trouwens?). Ben het met je eens dat het door laten gaan met 1 minuut stilte ook een optie was geweest. Maar er is een andere keuze gemaakt, vandaar mijn vraag hoe de clubs er dan toch voor zorgen dat er aandacht aan wordt besteed.

  Het kan niet zo zijn dat er één weekendje niet wordt gevoetbald en volgende week weer door wordt gegaan alsof er niets is gebeurd.


  ⚠️ Meld

Reageer