Introductiecursus bridge dankzij bijdrage De Gasthuizen

Zwolle – Bridgeclub De Hanze is in de Zwolse wijk Stadshagen onlangs een introductiecursus voor nieuwe leden gestart. Wie ook wil leren bridgen en overweegt lid te worden van een bridgevereniging, kan nog instromen. 

gasthuizen_bridge.jpg

De introductiecursus wordt gegeven door Johan Fijn, een van de A-spelers van de vereniging. “Hij is ontzettend goed. In 8 à 10 avonden brengt hij de deelnemers de beginselen van het bridgen bij. Of bridgen moeilijk is? Als je geen kaarter bent, is het zeker slim om eerst een cursus te volgen ja”, zegt voorzitter Ruud de Nooij. Bridgeclub De Hanze kan de introductiecursus aanbieden dankzij een financiële bijdrage van het Zwolse fonds De Gasthuizen. De Gasthuizen schenkt geld aan initiatieven die het welzijn van Zwolse senioren bevorderen. “Met de 500 euro die De Gasthuizen ons toekende, kunnen we niet alleen de cursus aanbieden, we hebben ook nieuw les- en spelmateriaal aan kunnen schaffen.” Onder de ruim tachtig leden van Bridgeclub De Hanze zijn voornamelijk gepensioneerden. Toch doen ook genoeg jongeren aan deze denksport. “Cijfers van de bridgebond wijzen uit dat er ook echt wel jongere Nederlandse bridgers zijn. Sommigen spelen zelfs internationaal. De meeste van onze leden spelen recreatief.”IntroductiecursusBelangstellenden voor de introductiecursus kunnen zich aanmelden bij Hans Ruiken (telefoon: 0653314737, e-mail: hans.ruiken@kpnmail.nl). De lessen en de speelavonden vinden plaats op de maandagavond in Dienstencentrum Werkeren in Stadshagen. De cursus is kosteloos voor de deelnemers.BridgeBridge is een kaartspel dat ook onder de noemer denksport kan worden geplaatst. Het spel vereist concentratie, geheugen, logisch denken en goede samenwerking tussen partners.Aanvraag indienen

De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Voor activiteiten, uitstapjes en materialen bijvoorbeeld. Organisaties die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl.

Artikel delen:

Reageer