Geen subsidie voor Marathon Zwolle

Zwolle – Naast de bekendmaking dat grote evenementen in 2013 op financiële steun van de gemeente Zwolle kunnen rekenen was er slecht nieuws voor een aantal kleinere evenementen. Het college van Zwolle heeft dinsdag besloten tot het afwijzen van de aanvragen van Love Boat, Praise United, Dancetour, Zwolse Beachvolleybaldagen, Duurzame marathon, City Fun Run en 1001 kerstbomen.

marathon_zwolle_19.jpg

Een aantal evenementen kan in 2013 wel rekenen op een gemeentelijke bijdrage. Het dan gaat met name om wat als de ‘kernevenementen’ van de Overijsselse hoofdstad wordt gezien: initiatieven die een bijdrage leveren aan een levendige, plezierige stad, die toeristische aantrekkingskracht hebben, bijdragen aan het culturele of sportieve klimaat in de stad en zorgen voor economische waarde. In totaal heeft Zwolle ruim 425 duizend euro beschikbaar ter ondersteuning van de evenementen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Geen subsidie voor Marathon Zwolle”

  1. Hier kan je wel zien dat Dancetour een succes was.

    KLIK[/url]

    Na GEEN DANCE in de binnenstad jaagt het college nu ook buiten de grachten op de jeugd.

  2. Terecht er zijn ook wat andere dingen die veel belangrijker zijn dat dat marathon… Los eerst echte problemen op in je eigen gemeente wat echt belangrijk is…

  3. Ja br los eerst echte problemen op in de stad .Nou begin dan maar eerst met die oud wethouders in d echte ww te gooien en het wachtgeld stop te zetten dat kost deze gemeente al jaren een vermogen.Er lopen ex wethouders op wachtgeld die nooit een fluit uitgevoerd hebben aan goed beleid.Met dat geld kun je de burgerij tegemoet komen in hun wensen

  4. Zwolle bouwt wel raak dure voetgangers bruggen in het centrum terwijl er pakweg 100 meter ernaast ook een brug ligt waar voetgangers over kunnen .Dat mag allemaal geld kosten .

  5. Pieters, dat is appels met peren vergelijken. Als je dan toch appels met peren vergelijkt, dan zijn er ook nog wel zaken die wat mij betreft voorrang genieten boven deze sportevenementen. Sport is, net als kunst en cultuur, leuk en nuttig. Subsidie is soms terecht, wanneer het voor mensen is die het niet zelf kunnen betalen. Bovenstaande geeft mij de indruk dat het meer gaat om evenementen met een hoog luxe gehalte en het kan me voorstellen dat de gemeente daarop in deze tijd bezuinigt.

  6. Maar wel subsidie voor die megalomane verbouwing van de Fundatie….En inderdaad, per direct wachtgeld stopzetten voor ex-wethouders en gemeenteraadsleden. Dit soort subsidies stopzetten is altijd lekker makkelijk. Waar blijven al die parkeerinkomsten, de verhogingen van de WOZ waardes en andere gemeentelijke belastingen?

  7. Wanneer in je egein gemeent je met trots kan aangeven dat er geen armoede is of dat het er bijn aniet is maar enkelingen zijn die het zullen goed hebben dan vind ik dat je als een trotse ambtenaar mag duidelijk zeggen van we hebben geld voor wat activiteiten maar wanneer er zo veel elende is en veel mensen met 3,50e per dag rond moeten komen dan vin ik dat marathon od vuelta of wat dan wat geen echte probleem is dat soort dingen moeten ze komende tijd gewoon niet steunen, denk eerst aan je eigen mensen!!
    Vandaar dus dat ik het niet erg vind dat er geen marathon is , laat die mensen die eraan willen deelnemen zelf kosten maken want dat kunnen ze wel..

  8. Het valt me op dat er soms te gemakkelijk conclusies worden getrokken.
    Ik zou ook graag neer geld beschikbaar willen hebben voor de evenementen in onze stad. Maar dat geld is er niet. Dus moet er gekozen worden. Dat kiezen gebeurt aan de hand van criteria die zijn vastgesteld. Om willekeur te voorkomen.
    Er wordt gekeken naar allerlei andere zaken. Dat is verleidelijk, maar past niet i een budgetsysteem, dat we kennen. We kennen een aantal programma’s, die krijgen een budget (begroting) en moeten binnen dat programma keuzes maken. Er wort niet geschoven tussen programma’s. Dat kan alleen maar bij het vaststellen van de begroting. De laatste vaststelling (9 november, begroting 2013) is gedaan zonder dat er ook maar 1 euro is verschoven.
    Een paar opmerkingen over de verschillende suggesties:
    – wachtgeld wethouder: de gemeente is gebonden aan een CAO. Die wordt gehanteerd, wat we er ook van vinden.
    – wachtgeld raadsleden: vanaf maart 2010 (laatste verkiezingen) wordt er geen wachtgeld meer opgebouwd
    – Fundatie: los van de grote betekenis voor de stad, het overgrote deel van het geld komt van de provincie.

    – Ik weet niet of de lezer een idee heeft van de hoeveelheid geld die naar het sociale domein gaat. Om een beeld te geven:
    sociaal economische zelfredzaamheid: 25,3 miljoen euro
    bijstandsverlening en armoedebestrijding: 62,2 miljoen euro.

    We kennen in de begroting 4 domeinen: de stad, de wijken, de mensen, de organisatie.
    Bedragen per domein (tussen haken de baten):
    de stad: 18,1 miljoen euro (12,2 miljoen euro)
    de wijken: 99,2 miljoen euro (26,4 miljoen euro)
    de mensen: 155,6 miljoen euro (74,8 miljoen euro)
    de organisatie: 111,9 miljoen euro (272,9 miljoen euro)

    Er wordt dus echt wel gedacht aan de mensen in onze goede stad Zwolle.

  9. Allemaal mooie cijfers en statistieken voor de ogen gooien maar verklaar maar eerst hoe dat kan dat er zoveel mensen onder de armoede grens zitten en te kort komen en dat de bepaalde bestuurders enorme bedragen in hun zaken steken en dat er daarnaar niet gekeken wordt ik zou zeggen waneer de gemeente genoeg voor de mensen zou doen wat dus komende tijd sowieso niet gaat gebeuren ivm bezuinigingen dan pas praat je over het correcte beleid tv eigen bevolking…

  10. @br, ken jij ieder verhaal achter de mensen die onder de armoede grens zit. Vind dat een ieder hier een Zwolle een dak boven zijn hoofd moet hebben. Niet om moet komen van de honger. Goed in de kleren moet zitten. En bovenal er zelf alles aan moet doen om uit deze ellende te komen, besef dat dit op dit moment niet mee valt.

Reacties zijn gesloten.