Historisch Tijdschrift over Westenholte-Voorst-Frankhuis

Zwolle – Vrijdag 14 december presenteert de Zwolse Historische Vereniging een speciale uitgave van het Zwols Historisch Tijdschrift over Westenholte-Voorst-Frankhuis in het Historisch Centrum Overijssel. Tijdens deze feestelijke middag wordt een optreden verzorgd door de oudste, nog actieve, vereniging van Westenholte: het koor Zang en Vriendschap.

zwols_historisch_tijdschrift_cover.jpg

Het tijdschrift is gemaakt naar aanleiding van de succesvolle tentoonstelling over Westenholte-Voorst- Frankhuis in het Historisch Centrum Overijssel. De tentoonstelling vertelt het verhaal over de geschiedenis van deze buurten. Wekelijks komen er vele (oud)buurtbewoners om hun persoonlijke bijdrage aan deze geschiedenis te leveren tijdens het Historisch Café *. Door de Zwolse Historische Vereniging is in nauwe samenwerking met het Historisch Centrum Overijssel een selectie uit dit unieke materiaal verwerkt in een extra dik nummer van het Zwols Historisch Tijdschrift. Wijkwethouder Filip van As zal het eerste exemplaar van dit themanummer in ontvangst nemen op vrijdag 14 december 2012 in het Historisch Centrum Overijssel.

Op deze feestelijke middag wordt er door het koor Zang en Vriendschap voor een zeer passende muzikale omlijsting gezorgd. Dit bijzondere koor werd opgericht op 28 februari 1918. Zij viert volgend jaar haar 95-jarig jubileum! Tijdens de presentatie van het tijdschrift brengt zij liederen ten gehore in de Sallandzaal van het Historisch Centrum Overijssel.

Komt allen!

Op 14 december is er vanaf 15.00 uur inloop met koffie/thee. Het officiële programma start om 15.30 uur. Vanaf 17.00 uur is er gelegenheid tot het bekijken van de tentoonstelling onder het genot van een drankje. Alle buurtbewoners, oud-buurtbewoners, liefhebbers van de Zwolse geschiedenis, maar natuurlijk ook alle koorliefhebbers zijn van harte welkom. U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via contacthco@historischcentrumoverijssel.nl onder vermelding van uw naam en aantal personen of telefonisch 038 – 4266300.

*De tentoonstelling MijnBuurtMijnVerhaal Westenholte-Voorst–Frankhuis loopt nog tot en met 4 januari 2013. Iedere dinsdagochtend van 10-12.00 uur is er Historisch Café. Ook uw verhaal en foto’s kunnen deel uitmaken van deze tentoonstelling! Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op de website van het Historisch Centrum Overijssel www.historischcentrumoverijssel.nl

Artikel delen:
Reacties 3
  1. De kerstmarkt duurt tot 20.00 uur Wichert dus dat kerstboompje kun je nog wel halen.
    Bovendien meen ik dat je er zelf nog wat in de tuim hebt staan dus daar zou je er ook één van kunnen omzagen


    ⚠️ Meld

Reageer