Warmlopers rennen Halve Marathon voor FLY4U

Zwolle – Hardloopbeweging de Warmlopers hebben voor het nieuwe hardloopseizoen een nieuw goed doel gekozen. Stichting FLY4U is de gelukkige. Vele kinderen zullen door het hardlopen ‘vleugels’ krijgen.

fly4u.jpg

Kinderen, die het om welke reden dan ook kunnen gebruiken, een bijzondere vliegervaring geven. Dat is heel in het kort wat stichting FLY4U doet. Hardloopbeweging de Warmlopers rennen, net als de afgelopen zes jaren, de Zwolse Halve Marathon voor een goed doel. Jan Bakker legt namens de Warmlopers uit dat ze  geraakt zijn door het werk wat FLY4U voor kinderen in kwetsbare-en kansarme gezinssituaties doet en dat ze heel graag veel geld voor deze stichting willen ophalen: "De voorzitter van FLY4U, Karsten Dijkstra, is bevlogen van ’t vliegen. Als ‘Warmloper’ ken ik Karsten al een langere tijd en had ik van hem al veel verhalen over zijn passie gehoord."

Het hele ‘verhaal’ rondom Karsten zijn bevlogenheid, vertelt hij zelf: "Als kind was ik helemaal gek van vliegen, maar een carrière als beroepsvlieger zat er helaas niet in. Ik ben namelijk kleurenblind. Ik ging bedrijfskunde studeren en vond een fantastische baan, maar mijn passie voor het vliegen bleef. Puur voor mijn eigen plezier heb ik mijn vliegbrevet gehaald. Maar tijdens het vliegen kwam ik er al snel achter dat het allerleukste is om samen met iemand te vliegen. De mensen die je meeneemt vinden het spannend en zijn heel nieuwsgierig en ook enthousiast."

Karsten vertelt dat hij ooit eens een dag als vrijwilliger met zieke kinderen heeft gevlogen. Hierdoor is hij op het idee gekomen om zelf een stichting op te zetten en vliegdagen te organiseren voor kinderen die heel goed afleiding kunnen gebruiken. "Speciaal voor kinderen die het thuis niet breed hebben, of waar bijvoorbeeld een ouder ziek is, vul maar in. Juist zij worden in de samenleving snel vergeten en kunnen heel goed een fantastische ervaring gebruiken." Stichting FLY4U selecteert de kinderen niet zelf, maar krijgt daarbij de hulp van stichting Present, die een brug slaat tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Zij werken met veel Zwolse maatschappelijke organisaties samen en daardoor is Karsten ervan overtuigd dat deze speciale dag aan de juiste kinderen geboden wordt.Karsten legt uit dat de kinderen ongeveer een kwartier in de lucht zullen zijn, maar daarmee is de FLY4U dag niet voorbij. Springkussens, een voetbalclinic, een flightsimulator, een disco en een hoogwerker worden onder meer allemaal geregeld om de dag onvergetelijk te maken. Dit alles kost veel geld en daarom zoekt de stichting altijd sponsors. "Door de inzet van de Warmlopers hopen we in 2013 weer een heleboel kinderen een onvergetelijke ervaring aan te bieden.Jan Bakker wil met de inzet van de Warmlopers hieraan bijdragen. Jan legt uit dat ze dit jaar niet alleen de Halve Marathon gesponsord gaan lopen, maar ook tijdens andere wedstrijden geld willen ophalen. Toch zegt Jan dat het ze niet alleen om het geldbedrag te doen is: " Door over het werk van FLY4U en stichting Present te vertellen hoop ik dat we de Warmlopers echt kunnen verbinden met deze groep kinderen. Vaak is er zo weinig aandacht en begrip…, Misschien gaat het zelfs wel veel verder en kunnen we als Warmlopers de kinderen uiteindelijk zelf met de auto van Zwolle naar hun vliegdag in Drachten brengen. Dan kunnen de Warmlopers hun ‘vleugels’ zien vliegen!"www.warmlopers.nl / www.stichtingfly4u.nl / www.stichtingpresentzwolle.nl

Op dinsdagavond 15 januari 2013 om 19:00 is er in het Anker in Westenholte een eerste informatie-en trainingsbijeenkomst van de Warmlopers. Van 19:00 tot 19:30 uur geeft Karsten informatie over Stichting Fly4u. Vanaf 19:30 uur wordt de training verzorgd door Warmlooptrainer Hans Beusen. Je kunt je hiervoor opgeven via de website: www.warmlopers.nl

Artikel delen:

Reageer