Lego World van Zwolle naar Utrecht

Zwolle – Het evenement Lego World is volgend jaar niet meer in Zwolle. Het evenement met de gekleurde bouwblokjes, dat zowel bij jong als bij oud geliefd is, verhuist naar de stad Utrecht. Dat is dinsdagavond bekend gworden.

Lego World was 12 jaren zeer succesvol in de IJsselhallen van Zwolle. De laatste jaren kwamen er bij het vaak uitverkochte evenement meer dan 70.000 bezoekers. Een mooi uithangbord voor de stad Zwolle ook! Het laatste jaar viel het aantal bezoekers een beetje tegen. Er werden 7.000 minder bezoekers geteld. De econoimische recessie zou de grote oorzaak voor de 10 % minder bezoekers zijn. Lego World heeft gekozen voor een nieuwe uitstraling met meerdere nevenevenementen op een centrale locatie in Nederland. Dat is de Jaarbeurs Utrecht geworden.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. HOLY, dat is niet zo mooi. Luidt dit de ondergang van Zwolle als evenementenstad in??? Ik las hier dat Dancetour ook al geen subsidie krijgt en dan ook wel zal vertrekken.


  ⚠️ Meld

 2. “De econoimische recessie zou de grote oorzaak voor de 10 % minder bezoekers zijn. ”

  zou het niet zo kunnen zijn dat de toegangsprijs gewoon te duur is???  ⚠️ Meld

 3. Tja na 12 jaar is het wel eens tijd om het concept om te gooien. Op een gegeven moment is het wel een keertje klaar en heeft men het wel gezien. Te duur is natuurlijk niet de reden anders ben je niet zolang succesvol!!


  ⚠️ Meld

 4. Zwollenaarisback denk dat de prijs voor de toegang in deze tijd ook wel een rol speelt.Een gezin met drie kinderen als die een keer heen willen zijn een bom duiten kwijt .En iedereen moet zijn uitgaven beperken en zeker een gezin wat naar zoiets als legplank zou willen


  ⚠️ Meld

 5. Toegangs prijs is inderdaad hoog. Maar van de economische recessie was daar weinig te merken.. Er werd naar mijn idee waanzinnig veel Lego verkocht….


  ⚠️ Meld

 6. Alleen kijken naar de aantallen bezoekers is jammer. Dan telt de inzet van alle “vrijwilligers”kennelijk niet mee.
  Reuze jammer dat zo’n publiekstrekker ook uit Zwolle vertrekt maar de IJsselhallen zouden op termijn toch ook verdwijnen dus..


  ⚠️ Meld

 7. De toegangsprijzen zullen in Utrecht eerder hoger dan lager zijn. De Jaarbeurs is een veel duurdere locatie dan de IJsselhallen. Maar de meer centrale locatie zal ongetwijfeld een reden zijn geweest om de overstap te maken. Erg jammer.


  ⚠️ Meld

 8. Het nadeel van de recessie is dat deze vaak aangegrepen wordt als excuus om niet meer kritisch op jezelf te hoeven zijn. Met de hoge toegangsprijzen zou dat nu ook wel eens het geval kunnen zijn.


  ⚠️ Meld

 9. Jammer want wat in de ijsselhallen wel allemaal kon zou in de jaarbeurs wel eens niet meer kunnen omdat het financieel een heel ander plaatje zal gaan worden


  ⚠️ Meld

Reageer