Taiwan in Top 3 beste Chinese restaurants

Zwolle – Voor het derde achtereenvolgende jaar is de befaamde lijst van de 88 beste traditionele Chinese restaurants van Nederland bekend. De afgelopen 11 maanden konden bezoekers van Chinese restaurants hun ervaringen, meningen en beoordelingen vermelden op http://www.bestechineserestaurant.nl/. In de Top 3 staat een Zwols restaurant. Taiwan eindigde op een zeer verdienstelijke derde plaats. 

De bezoekers konden hun waardering uitdrukken in cijfers voor Eten, Service, Ambiance, Prijs en aanvullend nog een toelichting geven. Van alle consumenten beoordelingen zijn de beste 88 nogmaals beoordeeld door keurmeesters om de uiteindelijke lijst samen te stellen. Op de eerste plaats staat dit jaar restaurant Chi-Ling van de familie Hu uit IJmuiden, dit restaurant stond vorig jaar op plaats 7, lovende reacties van zowel consumenten als keurmeesters: Ruime variëteit, zeer gastvrij, superieure en constante kwaliteit, sfeervol ingericht en prachtig uitzicht. Op nummer 2 dit jaar De Lange Muur uit Emmeloord, en de nummer 3 werd restaurant Taiwan uit Zwolle.

Deze jaarlijks terugkerende lijst van de 88 beste Chinese restaurants van Nederland is een initiatief van het horeca vakblad Asian HorecaVizier en Dinnersite. De organisatie heeft gekozen voor een Top 88, omdat het getal 88 een Chinese oorsprong heeft, zo staat 88 binnen de Chinese cultuur symbool voor ‘geluk en blijdschap’ en ‘fortuin of welvaart’ . Het cijfer 8 wordt gezien als een groot geluksgetal, en 88 als het grootste geluksgetal.

Bron: horecavizier.nl

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Wel grappig dat een restaurant wat zichzelf Taiwan noemt de derde plaats wint in een wedstrijd tussen de beste chinese restaurants.

  Dat is dus hetzelfde als dat ‘Het Pannenkoekenship’ de prijs wint voor beste pizzaria.


  ⚠️ Meld

 2. De officiele naam van Taiwan is: Republic of China. Sterker nog, China ziet het als afvallig deel en de VN houdt zich afzijdig (ziet Taiwan officieel niet als aparte staat). Dus zo heel vreemd is het allemaal niet 🙂

  Neemt allemaal niet weg dat dit een verschrikkelijk goed en lekker restaurant is. Ze verdienen die 3de plaats zeer zeker!


  ⚠️ Meld

 3. Meen dat voor enige tijden geleden de lange muur uit Zwolle ook in de prijzen heeft gestaan .Maar is erg achteruit gegaan ook china palace in Zwolle zuid vind ik .De prijzen omhoog en de kwaliteit achteruit


  ⚠️ Meld

 4. ben daar niet lang geleden geleden geweest. Met twee personen een 7 gangenmenu besteld. Was erg teleurstellend, kan mij niets bij deze klassering voorstellen.


  ⚠️ Meld

 5. Nou, de volgende keer ga ik toch weer naar Sozing aan de Willemskade. Ik ben een liefhebber van kantonese gerechten en dan moet je daar zijn. Ben ook wel eens bij Taiwan geweest, maar die kan er niet aan tippen.


  ⚠️ Meld

 6. Taiwan staat de laatste tijd bekend om z’n typisch Chinese gerechten en gastvrijheid. Niet de bekende en gangbare hap, alhoewel ze die daar ook nog altijd hebben. Culinaire hoogstandjes met nu een mooi waardering.

  Gefeliciteerd Frank!


  ⚠️ Meld

 7. @Pieters Restaurant De lange muur in Zwolle (Dobbe) is in 2010 uitgeroepen tot meest hygiënische chinese restaurant van Nederland. Dat zegt dus niets over de smaak en gastvrijheid. De smaak is naar mijn mening trouwens ook heel goed, zeker de Kantonese gerechten en de bediening vriendelijk. Ik vind het daarbij een meer dan prettige gedachte dat het in de keuken schoon is.:)


  ⚠️ Meld

Reageer