Cornelissen herbenoemd tot voorzitter CvB Windesheim

Zwolle – De Raad van Toezicht van Windesheim heeft prof. dr. A.W.C.A. (Albert) Cornelissen (1951) per 1 april 2013 herbenoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van Windesheim. De herbenoeming is voor vier jaar.

De Raad van Toezicht heeft met waardering gevolgd hoe Cornelissen zijn leiderschapsrol in Windesheim heeft vormgegeven. Ook de komende periode zal de bestuurlijke agenda veel vergen van Cornelissen. De verwachtingen van politiek en maatschappij, de dynamiek van het hoger onderwijs en de ambitie van Windesheim stellen opnieuw hoge eisen aan het bestuur. Leendert Bikker, voorzitter Raad van Toezicht Windesheim: ‘We zijn verheugd dat Albert Cornelissen heeft ingestemd met een nieuwe bestuursperiode. Zijn onbegrensde aandacht voor de kwaliteit van het onderwijs maakt hem een betrouwbaar baken voor Windesheim en een voorbeeld voor de sector. Met zijn visie op de kwaliteit van hoger onderwijs, zijn doorzettingsvermogen en bestuurlijke ervaring zal Albert Cornelissen opnieuw een goede bijdrage kunnen leveren aan een gezonde toekomst voor Windesheim.’

Over Albert Cornelissen

Prof. dr. A.W.C.A. (Albert) Cornelissen (1951) is sinds 1 april 2009 voorzitter van het College van Bestuur van Windesheim. Daarvoor was hij gedurende tien jaar decaan bij de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Prof. dr. A.W.C.A. Cornelissen is bij Windesheim onder andere verantwoordelijk voor strategie en organisatieontwikkeling, onderwijs, onderzoek en kwaliteitszorg. Hij is portefeuillehouder voor de domeinen Gezondheid en Welzijn, Techniek en Bewegen en Educatie.

Artikel delen:

Reageer