Waarschuwing voor gladheid en harde wind

Zwolle – Van het noorden uit trekken winterse buien steeds verder landinwaarts, in het noorden is het op sommige plaatsen al wit. Woensdagavond vormt zich met name in het noorden en noordoosten op meerdere plaatsen een sneeuwdekje, lokaal kunnen enkele cm’s sneeuw vallen. De temperatuur ligt rond het vriespunt.

De overwegend zuidwestelijke wind is boven land overwegend matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. De wind draait naar noordwest en neemt vooral langs de kust sterk toe naar hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft. In de kustgebieden kunnen dan zware windstoten voorkomen tot 80 km/uur, in het waddengebied en in het uiterste noorden mogelijk tot 100 km/uur. Komende nacht komen vooral in de kustgebieden nog enkele winterse buien voor, meer landinwaarts zijn ook opklaringen aanwezig. Met uitzondering van een smalle kuststrook gaat het overal licht vriezen, tot plaatselijk -3 in het oosten en zuidoosten van het land. De west tot noordwestenwind is boven land overwegend matig, in de kustgebieden matig tot vrij krachtig en vlak aan zee krachtig tot hard. (Bron: KNMI)

Artikel delen:
Reacties 6
 1. @Swollywood01
  waarschijnlijk is pensionado helderziend want wat hoorde ik vanmorgen op de radio? iets over de ns

  hoewel….. echt helderziend hoef je er niet voor te zijn om zoiets op voorhand te verzinnen

  wat pensionado schrijft was op het moment van schrijven mogelijk offtopic en nu is het dat misschien ook nog maar het is wel actualiteit.


  ⚠️ Meld

 2. lachen als de wissels ondergesneeuwd en bevroren zijn zo,n 3 kilometer na kampen. en de trein niet verder kan midden in de weilanden:P8) maar dat zal wel niet gebeuren alleen de werkende mens zal weer de pisang zijn bij de ns.


  ⚠️ Meld

Reageer