Nominaties Zwolse Dwarsligger 2012 bekend

Zwolle – Zaterdag 15 december is het weer zover. CV Net Ehm Anders organiseert in de WRZV hallen de 7e dwarsliggersavond. Wie volgt het Ecodrome op?

Een avond welke zijn plek in het Zwolse Carnaval heeft veroverd en bezocht wordt door vele carnavalsverenigingen van binnen en buiten Zwolle. Carnavalsvierders die niet lid zijn van een carnavals vereniging zijn ook van harte welkom. Ook dit jaar kan er weer gestemd worden voor de Zwolse Dwarsligger 2012. Stemmen kan vanaf nu op de website van C.V. Net Éhm Anders. Het hoogtepunt van de avond is de bekendmaking van de dwarsligger 2012. Het publiek bepaalt wie het gaat worden. De genomineerden van dit jaar zijn: Kiekt: Zoere Dopp’n, Commissie Carnavalsmis en de Mommerië. Kiekt: Zoere Dopp’n

Kiekt: Zoere Dopp’n is in 1996 opgericht en is een samenwerkingsverband van 3 carnavalsgroepen die allen zijn opgericht in de jaren ’80. Zelf vindt Kiekt: Zoere Dopp’n dat ze geen Dwarsliggers zijn, maar café-eigenaren denken daar anders over. In hun 15 jarig bestaan heeft de club al menig stamcafé versleten. Ze zijn gestart in het roemruchte café ’t Bottervat, welk in 1999 haar deuren heeft gesloten en dus moest de club op zoek naar een nieuw café. Ze hebben 2 jaar gebivakkeerd bij café de Beurs (toen nog van Karel), maar toen de nieuwe eigenaar geen Carnaval meer vierde, moest weer een nieuwe kroeg worden gezocht. In 2002 zijn ze aanbeland bij café Traffic, dat net begonnen was met Carnaval. Maar na een aantal fantastische jaren stopte ook Traffic er mee (in 2009). Gelukkig kon het jaar daarop gewoon in dezelfde tent (nu met de naam Borrels & Bites) Carnaval worden gevierd. Maar in 2011 had Kiekt: Zoere Dopp’n alweer een nieuw stamcafé: Het Proeflokaal. Ook dat duurde slechts één jaartje. Vanaf 2012 heeft Kiekt: Zoere Dopp’n zelfs 2 nieuwe stamcafés. De carnavalsactiviteiten van 2012 vinden nu afgewisseld plaats bij café Spatjes en café Bosch, beiden aan de Jufferenwal. Kiekt: Zoere Dopp’n vraagt zich overigens wel af waarom hun cafébazen er steeds mee stoppen. Zelf houden ze het er op dat het te maken heeft met hun grote dorst. Er wordt er zoveel omgezet, dat de cafébaas eerder met pensioen kan. Maar misschien zijn ze wel de grootste Dwarsligger van Sassendonk; door hun manier van Carnaval vieren zien de café-eigenaren ze liever gaan dan komen.

Commissie carnavalsmis

Alles en Marianne hebben vorig jaar de carnavals mis over genomen van Gery. Daar zijn ze nu al weer mee bezig, met een eerste bijeenkomst waarin we een thema bedenken samen met de pastor en een lid van de kapel. Daarna volgen er nog een paar avonden met bedenken van de lezingen en liederen. Om een voorbeeld te noemen hebben wij een besluit moeten nemen omstreeks het koor. Aangezien er geen koor meer was, hebben we een avond lang alle mensen van diverse verenigingen gevraagd of ze mee deden met het gelegenheids koor. Dit was een groot succes zodat ze dit jaar weer willen zingen. Dit is in vogelvlucht wat zij doen met de carnavalsmis.

De Mommerië

De Mommerië stopt met het Carnavalsconcert en de Brugact. In 2013 zal de Mommerië voor de laatste keer acte de presence geven tijdens het Sassendonkse Carnavalsconcert en de Brugact. Tijdens onze vergadering van 1 oktober hebben we Janske Mollen van de Stentor uitgenodigd om ons verhaal te vertellen. Het verhaal is te lezen op de website van De Stentor De Mommerië blijft overigens gewoon bestaan. Het carnavalsbloed blijft natuurlijk door onze aderen stromen en we zullen met verrassende ‘straat’acts het carnaval in Sassendonk blijven bestoken.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer