Jopie van Kilsdonktoernooi afgelast

Zwolle – Zoals bekend heeft de KNVB besloten dat in het komende weekend er geen competitiewedstrijden gespeeld zullen worden. Een besluit dat is genomen naar aanleiding van het overlijden van een grensrechter in Amsterdam ten gevolge van zinloos geweld. Het bestuur van WRZV De Boog heeft woensdag na veel overleg met betrokkenen (o.a. KNVB, gemeente, teambegeleiders) besloten om komende zaterdag het Jopie van Kilsdonktoernooi niet door te laten gaan.

De meningen over wat nu wel of niet goed is in deze situatie lopen heel erg uiteen. Er zijn argumenten dat juist het G-voetbal een voorbeeld kan zijn hoe voetbal gespeeld/beleefd moet worden en dat er om die reden juist wel gespeeld moet worden. Aan de andere kant speelt ook de vraag om solidair te zijn met deze terechte actie. "Kortom voor ons als bestuur een moeilijke beslissing, omdat we weten dat vele deelnemers teleurgesteld zullen zijn dat het Jopie van Kilsdonktoernooi zaterdag a.s. niet gespeeld zal worden."

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Dappere en moedige beslissing! Petje af! Ik hoop dat het amateurvoetbal komend weekend hier een voorbeeld aan neemt en geen oefenwedstrijden gaat organiseren. Gewoon met z’n allen (bv als team) om tafel en eens bekijken wat je in eigen vereniging kunt doen om agressie te bestrijden en voorkomen.  ⚠️ Meld

 2. @Marion, dat geloof je toch zeker zelf niet. Dat men speciaal hiervoor naar de kantine gaat.
  Ik vind het nog steeds huichelachtig van de KNVB, in overleg met de KNVB, gaat dit toernooi uit sollidariteit niet door. Waarom is het betaaldvoetbal dan niet afgelast. Om dat het geld toch belangrijker is…. huichelaars.


  ⚠️ Meld

 3. Probeer deze mensen met een beperking maar eens uit te leggen waarom het niet doorgaat. Dit is echt iets heel anders naar mijn mening.
  En Ingrid ik ben het met je eens dat het een stel huichelaars zijn daar bij de KNVB  ⚠️ Meld

 4. ik vind het besluit van de KNVB fout >:(>:( om de amateur eruit te gooien en de beroeps te laten spelen :'(:'(:'( kijk een naar wat daar gebeurt, het betaalde voetbal is het grote voorbeeld hoe het NIET moet met de agressie zowel is als buiten het veld, ze zullen wel weer met een zwarte band om de arm spelen en dat is het dat misschien ook nog één minuut stilte en verder maar weer, het grote geld is belangrijker


  ⚠️ Meld

 5. Absoluut mee eens dat de profs ook mee moeten doen! Ik geloof inderdaad niet dat men naar de kantine gaat komen om over het een en ander te praten, maar wat moet je dan? We moeten in ieder geval proberen dat we volgende week niet “gewoon” weer doorgaan alsof er niets is gebeurd.


  ⚠️ Meld

Reageer