Sinterklaas en PEC Zwolle-spelers bij Playing for Success

Zwolle – Op woensdag hebben de kinderen van Playing for Success afscheid genomen met een feestelijke bijeenkomst in hotel Lumen. Samen met ouders broers en zussen, spelers, clubleiding PEC Zwolle en projectleider Playing for Success Zwolle en natuurlijk Sinterklaas vergezeld van vier Pieten wwerd er terug gekeken op een periode van 12 weken waarin 60 kinderen in de uitdagende omgeving van het IJsseldeltastadion met vele activiteiten bezig zijn geweest.

pfs.jpg
Foto: Rini Kamp

De afsluiting met het in ontvangst nemen van de certificaten uit handen van Rochdi Achenteh, Joost Broerse en Denni Avdić van PEC Zwolle was hierbij het hoogtepunt. Playing for Success is in 2009 door Landstede, Sportservice Zwolle, PEC Zwolle, Schoolbesturen van OOZ, Vivente en Catent -als eerste van Nederland- in Zwolle van start gegaan. Geïnspireerd door de ontwikkeling van Playing for Success in Engeland is het met ondersteuning van het Katholiek Pedagogisch Centrum door de Zwolse participanten naar Nederland gehaald en op eigen wijze vorm gegeven. Inmiddels is het project gegroeid en kunnen 180 kinderen per jaar gebruik maken van dit prachtige initiatief en gedurende 11 bijeenkomsten van ruim twee uur leren met een “WOW-Factor” in de uitdagende leeromgeving van het IJsseldeltastadion.

Het project is een buitenschoolse activiteit voor Zwolse leerlingen van bovengenoemde schoolbesturen. Het hoofddoel van het project is de motivatie van kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs te verhogen en hun zelfvertrouwen en zelfbeeld te verbeteren. Er wordt ook gewerkt aan de prestaties op het gebied van lezen, taal, rekenen en ICT-vaardigheden.

Artikel delen:

Reageer