WVF neemt de tijd voor bezinning

Zwolle – Wat het bestuur van WVF betreft zal er zaterdag a.s. een moment van bezinning zijn aangaande het geweld op en rondom de voetbalvelden met als dieptepunt het overlijden van Richard Nieuwenhuizen. Dit soort excessen, in welke vorm dan ook, kunnen overal voorkomen en dus óók bij WVF, zegt het bestuur woensdag.

Het bestuur onderkent de risico’s die zich kunnen voordoen en richt zich dan ook op het fair play beleid. In dat kader heeft het bestuur de leden en aanverwanten een oproep gedaan ter ondersteuning van dit beleid in de vorm van b.v. (jeugd- en sport-)psychologie. "Wel merken we dat dit beleid, zolang er niets aan de hand is, moeizaam tot stand komt (zowel binnen de eigen vereniging, de samenwerkende Zwolse voetbalverenigingen als ook de KNVB). Wellicht is de gebeurtenis van afgelopen weekend het startsignaal voor nieuw algemeen beleid, hoe triest dan ook. Zoals ook al uit de diverse media-discussies naar voren is gekomen is het antwoord op deze excessen niet zomaar te geven. Misschien wel als het gaat om de strafmaat maar niet op het voorkomen ervan, wat vele malen belangrijker is. Inmiddels verzoeken de KNVB, de politiek en andere betrokkenen (en dat zijn we allemaal) om een brede maatschappelijke discussie die mogelijkerwijs zal leiden tot het beheersen van het gedrag op en rondom de voetbalvelden." Bestuur: "Wij willen zeer graag onderdeel uitmaken in het voeren van deze discussie en willen dat, om te beginnen, gezamenlijk met u doen. Langs deze weg roepen we dan ook alle leden, vrijwilligers en ouders op om zaterdag as. hier gezamenlijk over te praten. U bent hiervoor van harte welkom in de kantine van WVF om 14.00 uur. De kantine is geopend vanaf 13.30 uur."

Tot zaterdag.
Het bestuur

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Goed initiatief. Jammer dat alleen WVF (tot op heden) de verantwoordelijkheid lijkt te pakken. Uiteraard ben je afhankelijk van de opkomst, maar WVF wil blijkbaar aan de slag om dit aan te pakken, hoe moeilijk het ook zal zijn!
  Waar blijven clubs als Berkum, Be Quick, SVI, enz.?!?


  ⚠️ Meld

 2. SV Zwolle heeft het volgende gemeld op de website:

  In verband met het incident met de grensrechter heeft de KNVB besloten tot een weekend van bezinning en daarvoor alle wedstijden afgelast. Als vereniging sluiten we daar bij aan en zullen daarom geen oefenwedstrijden organiseren.

  Het is goed om allemaal, spelers, leiders, trainers, ouders en supporters na te denken over onze rol en ons gedrag tijdens wedstrijden. Dragen we bij aan een sportieve en veilige sfeer, of gaan we alleen voor eigen resultaat? En gedragen ons verbaal en non-verbaal zo naar tegenstander, scheidsrechter en grensrechter dat zij zich onveilig voelen? Zij dienen juist door iedereen beschermd te worden.

  SV Zwolle wil een bijdrage leveren aan een prettige sfeer voor iedereen in en rond het veld en staat pal voor de scheidrechter. We merken de laatste jaren echt verbeteringen op dat punt. Het blijft belangrijk dit te bewaken en elkaar daarop aan te spreken.

  We rekenen op begrip van ieder en dat we samen blijven nadenken en met elkaar praten over dit onderwerp. Daarom zullen we zaterdag om 11 uur in het clubhuis bijeen komen. Wij stellen de aanwezigheid van leiders, trainers en ouders erg op prijs.

  We hopen op een goede opkomst en met sportieve groet,  ⚠️ Meld

 3. Bij SVI worden zaterdag twee bijeenkomsten georganiseerd om met leiders, trainers, ouders en andere vrijwilligers van gedachten te wisselen, ervaringen te delen en te praten over FAIR PLAY.

  Er zijn dus zeker meer verenigingen die dit thema oppakken.


  ⚠️ Meld

 4. Ook BQ besteed hier aandacht aan.

  [http://www.bequick28.nl/main.php/sec539/sec557/art5727]

  @ Passant, waarom wijzen naar andere verenigingen. Als een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid oppakt, moet het goed komen toch?


  ⚠️ Meld

 5. @Liefhebber,
  Het is niet mijn bedoeling om te wijzen naar andere verenigingen, maar zie hier op de site alleen een bericht van WVF staan.
  Sluit me volledig aan bij jouw opmerking dat een ieder zijn verantwoordelijkheid moet pakken en ik ben ook blij hier in de reacties te lezen dat er meerdere verenigingen zijn waar dit gebeurt!!!
  Mijn eigen vereniging Berkum schittert alleen nog door afwezigheid. Op de site is alleen te lezen dat er geen (oefen)wedstrijden zijn. Zo wordt de aanleiding én daarmee de mogelijkheid dit issue op de agenda te krijgen niet opgepakt en gaan we vanaf volgende week, ijs en wederdienende, op dezelfde voet verder als de afgelopen weken.
  (Overigens staat fair play wel standaard onder de aandacht binnen de teams van de VVB, maar als vereniging zou ik graag zien dat er gebruik gemaakt wordt van het huidige momentum om dit nog meer op de agenda te krijgen).


  ⚠️ Meld

Reageer