Het weer: af en toe een zonnetje

Zwolle – Donderdag zal er in de regio Zwolle af en toe een zonnetje zijn. Er zullen minder buien zijn dan woensdag. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 4 graden. Vrijdag is er in een groot deel van het land langdurige sneeuwval met veel wind. Plaatselijk valt 10 cm of meer. Op zaterdag maken we kans op een een ijsdag. Dat wil zeggen dat de temperatuur overdag onder 0 kan blijven.

05-12-2012_weerfoto__zwolle-zuid.jpg
Zwolle Zuid

In de nacht naar vrijdag raakt het geheel bewolkt en gaat het vanuit het westen sneeuwen. In combinatie met een vrij krachtige tot harde zuidenwind kan dit leiden tot sneeuwjacht. De temperatuur ligt rond of net onder het vriespunt. Alleen langs de westkust en in het zuidwesten kan het net een graadje dooien. Vrijdag sneeuwt het nog enige tijd door. De maximumtemperatuur zal in Zwolle op 1 graad uitkomen. De wind draait van zuid naar oost en neemt later op de dag af in kracht. In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen en kan het boven een vers sneeuwdek plaatselijk streng vriezen. Daar waar geen sneeuwdek aanwezig is wordt het een stuk minder koud. Zaterdag is het wisselend bewolkt en overwegend droog. Er staat een zwakke tot matige (noord)oostenwind en op veel plekken (zeker daar waar sneeuw ligt) komt het kwik niet boven 0.

Zondag dringt warmere lucht vanuit het noordwesten het land binnen. Dit gaat gepaard met een grote kans op winterse neerslag. De temperatuur komt uit rond 3 graden. Ook begin volgende week is er dooi met kans op neerslag die soms winters kan zijn. Daarna is er een reële kans dat het weer in Nederland onder invloed komt te staan van een Scandinavisch hogedrukgebied. Het bijbehorende weerbeeld is koud, maar wel overwegend droog.

Artikel delen:

Reageer