Zwols tuinbedrijf adopteert rotonde Wijheseweg

Zwolle – Wethouder Filip van As en Tuinland locatiemanager Han Schmidt ondertekenen vrijdag 7 december de adoptieovereenkomst van de rotonde aan de Wijheseweg. Tuinland heeft deze rotonde geadopteerd, wat betekent dat zij verantwoordelijk zijn voor de inrichting, het onderhoud en beheer. In ruil daarvoor mag het bedrijf reclameborden plaatsen op de rotonde (één op elke aanrijrichting).

Het middengedeelte van de rotonde aan de Wijheseweg bestond eerst alleen uit gras. Tuinontwerper Harry Pierik heeft in opdracht van Tuinland een ontwerp gemaakt voor de groeninrichting. Dit ontwerp is uitgevoerd met planten die door Tuinland werden geleverd. De planten zijn ondertussen geplant en komen dit voorjaar tot bloei. Ook de eerste twee reclameborden staan al op hun plaats. De gemeente Zwolle is dit voorjaar een proef begonnen met het adopteren van rotondes door Zwolse bedrijven en instellingen. Bedrijven krijgen hierdoor een kans zich op een bijzondere manier te laten zien in de stad. Voor de gemeente houdt het een besparing in, omdat de bedrijven verantwoordelijk zijn voor het onderhoud. Daarnaast helpt het om de openbare ruimte afwisselender, mooier en verzorgder te maken. Er zijn in totaal tien rotondes ter adoptie aangeboden. Dit zijn rotondes die nog niet waren ingericht door de gemeente en waarvan het middengedeelte dus alleen bestond uit gras.

De rotonde aan de Wijheseweg is de eerste geadopteerde rotonde die nu ook is ingericht. Aqua Concepten gaat de rotonde op de Stadshagenallee (met afslagen richting de Eli Heimanslaan en Havezatheallee) adopteren en ook voor de rotonde Stadshagenallee / Milligerlaan hebben bedrijven interesse getoond.

Op www.zwolle.nl/rotonde kunnen bedrijven en instellingen zien welke rotondes nog beschikbaar zijn. Voorwaarden De inrichting van de rotondes moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo mag de inrichting alleen bestaan uit beplanting, water en/of verharding en moet dit passen in de omgeving. Een rotonde in een woonwijk heeft bijvoorbeeld een andere inrichting dan een rotonde die grenst aan het open landschap. Ook mag de inrichting de verkeersveiligheid niet in gevaar brengen. Daarnaast mag de reclame-uiting enkel een bord zijn van 40×60 centimeter, met een maximale hoogte van 1 meter.

Artikel delen:

Reageer