Primeur nieuwjaarssprong in Zwolle

Zwolle – Op 1 januari aanstaande wordt het nieuwe jaar spectaculair verwelkomd in het mooie Zwolle. Waar op diverse plaatsen mensen het ijskoude water in duiken (meestal rennen) zal in Zwolle voor het eerst in Nederland een nieuwjaarsblobjump worden georganiseerd.

21-07-2012-blobjumping12.jpg

Een blobjump is een lancering vanaf een meterslang drijvend kussen waar de springer aan een kant plaatsneemt en aan de andere kant van het kussen een tweede persoon van grote hoogte op springt. Door de kracht die dit teweegbrengt wordt de springer soms wel tot vijf meter hoogte gelanceerd voordat hij/zij in het, straks ijskoude, water terechtkomt. In de zomer al heel spectaculair maar met water net boven het vriespunt een ware verachting. Deze manier van Nieuwjaarsduik is nog nooit gepresenteerd in Nederland en wordt een unieke belevenis voor zowel de springers als het publiek. De nieuwjaarsblobjump vindt plaats op het Rodetorenplein vanaf de nieuwe brug op een januari van 13.00 tot 16.00 uur.

Voor de overige waaghalzen wordt op dezelfde locatie het Nederlands kampioenschap Winterbommetje georganiseerd. Vanaf een hoge duikplank kunnen waaghalzen de mooiste bommetjes laten zien en zijn er leuke prijzen voor de drie besten.

Voor de toeschouwers wordt een gezellig winters tafereel gecreëerd met glühwein, warme chocomelk en leuke muziek en attracties. Voor de bezoeker is er een mooie combinatie te maken met het naastgelegen Ijssculpturenfestival. De nieuwjaarsblobjump wordt geheel belangeloos georganiseerd door dezelfde Zwolse ondernemers die in februari de Zwolse Grachtentocht organiseerden en die voor deze unieke gelegenheid samenwerken met de organisatie van het ijsbeeldenfestival dat vorig jaar meer dan 140.000 bezoekers naar Zwolle trok.

Liefhebbers kunnen zich vanaf 8 december aanmelden op de site http://www.zwolsegrachtentocht.nl/. Er is beperkte plaats dus inschrijven is verplicht. De gelukkigen die mogen springen krijgen voor 25 december bericht van de organisatie.

Artikel delen:
Reacties 5

Reageer