PEC Zwolle neemt deel aan catering in stadion

Zwolle – De afgelopen week hebben PEC Zwolle, Hotel Lumen en Het Organisatieteam overeenstemming bereikt over de overname van de catering in het IJsseldelta stadion. De catering werd de afgelopen jaren verzorgd door Compass Group, maar wordt vanaf heden verzorgd door de Horeca IJsseldelta Stadion BV. Eric Broekaart wordt de algemeen directeur van deze BV.

Voorzitter van PEC Zwolle Adriaan Visser geeft aan dat het voornaamste doel van de overname en de oprichting van Horeca IJsseldelta Stadion BV het versterken van de binding met de regio is: ,,Het IJsseldelta stadion moet het episch centrum van de regio worden waar iedereen naartoe komt voor allerlei evenementen. Van vergaderingen tot bruiloften en van businessclub-bijeenkomsten tot congressen." Naast het versterken van de binding met de regio profiteert PEC Zwolle ook van de verkoop van eten en drinken, in de vorm van extra inkomsten voor de club. Tevens krijgen haar sponsoren en supporters door de overname meer invloed op het cateringaanbod.

Eric Broekaart, die we kennen als voormalig directeur van de IJsselhallen, noemt het een project met veel mogelijkheden: ,,We werden rondgeleid in de evenementencentra in het IJsseldelta stadion en waren verrast door de vele mogelijkheden die de verschillende zalen bieden. Wij hebben met "Het Organisatieteam" veel ervaring in het organiseren van evenementen en kijken uit naar de samenwerking met Hotel Lumen en PEC Zwolle." Wat de supporters concreet gaan merken van de overname is volgens Broekaart simpel: ,,Kwaliteit en service staan straks hoog in het vaandel."

Chris Lindeboom, directeur van Hotel Lumen, is blij dat de overname nu definitief is: ,,Dit is een kans die we met beide handen hebben aangegrepen. We gaan er samen met PEC Zwolle en Het Organisatieteam voor zorgen dat het IJsseldelta stadion een centraal punt in de regio wordt."

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Hoezo regionale uitstraling?
  Was die Compass Group niet (bijna) failliet ?
  Volgens mij is dit gewoon zeker stellen van de catering in het stadion maar alles is goed om de werkgelenheid in deze tijd veilig te stellen.
  🙂


  ⚠️ Meld

 2. Als de gore koffie en de verlepte hamburgers nu ook uit het assortiment verdwijnen ben ik voor. Zwolle speelt eredivisie, kan er niet eens even een goede koffie-automaat vanaf?

  Ik hoop wel dat het personeel mag blijven, dat is op de FT-tribune iig altijd bijzonder vriendelijk.


  ⚠️ Meld

 3. Pas tijdens de uitwedstrijd bij FC Twente gezien hoe catering ook opgezet kan worden. Veel keuze, kwalitatief goed en snelle bediening!

  Groot voordeel hierin is natuurlijk dat PEC zelf ook meedeelt in de inkomsten van de catering. Voor veel supporters was het een onbegrijpelijke keuze van het oude bestuur om dit uit te besteden, een enorme gemiste kans die nu gelukkig wordt hersteld.


  ⚠️ Meld

Reageer