Nieuwe Rodetorenbrug bijna gereed

Zwolle – Het leek er vrijdag op dat de reling van de nieuwe Rodetorenbrug beschadigd was, maar dat is niet het geval, zegt de transporteur. HEBO Maritiemservice BV geeft duidelijkheid: "De railing is er afgehaald voordat het transport aan zou vangen, omdat tijdens het transport de brug door zou buigen, dat is berekend. Dat zou schade op kunnen leveren aan de railing. Dus uit voorzorg is deze voor aanvang werkzaamheden verwijderd." De nieuwe brug werd donderdagavond in positie gebracht, omdat de weersvoorspellingen voor deze vrijdag ongunstig waren. De operatie vond grotendeels in de avonduren plaats.

 07-12-2012_geplaatste_rodetorenbrug_01.jpg

Woensdag 5 december was het transport van de tachtig meter lange en 161 ton wegende brug vanuit Bergum (Friesland) naar Zwolle vertrokken. Donderdagmorgen konden inwoners zien hoe de brug de Mastenbroekerbrug, Twistvlietbrug, Holtenbroekerbrug en uiteindelijk de Hofvlietbrug passeerde. Tijdens het transport stond de brug in zijn geheel op een aantal aan elkaar gekoppelde pontons (drijvende platforms). Gedurende de dag hebben voorbereidende werkzaamheden voor de plaatsing van de brug plaatsgevonden. Die zijn voorspoedig verlopen, zodat de brug donderdavond al geplaatst kon worden.

07-12-2012_geplaatste_rodetorenbrug_04.jpg 

07-12-2012_geplaatste_rodetorenbrug_05.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

07-12-2012_geplaatste_rodetorenbrug_02.jpg 

07-12-2012_geplaatste_rodetorenbrug_03.jpg

 

 

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Waar moeten onze passanten hun bootje nu afmeren als je een mast hebt of je hebt een hoge kajuit ben je de pineut en kun je niet meer afmeren bij de Mediamarkt of kunnen nu daar de duikboten afmeren….


    ⚠️ Meld

Reageer