Studenten Cibap bedenken nieuw bordspel

Zwolle – In de wintermaanden komt in menig huiskamer het bordspel weer op tafel. Eerste jaars Cibap studenten kregen de opdracht zelf een bordspel te bedenken en te ontwerpen in het kader van het project “Speel het spel”. Twee weken lang gingen zij aan de slag met het maken van het bord, de kaarten, pionnen en dobbelstenen, de verpakking, de handleiding en het bepalen van de verkoopprijs. Dit resulteerde in tal van prachtig uitgevoerde en knap bedachte bordspellen.

cibap_bordspel.jpg

“Graffiti legend” is door een deskundige jury gekozen tot winnaar. Graffitti legend is een spel voor jongeren vanaf 14 jaar. De praktijk leert dat het heel moeilijk is voor deze doelgroep een bordspel te bedenken. Graffiti legend is echter een stoer en spannend spel met een hoge denkfactor. Het spel maakt een grote kans om daadwerkelijk in de markt gezet te worden. Het bord is een spectaculair 3D-ontwerp van een stad waarin je blokken moet veroveren. “Ben jij een echte Robinson” is de nummer 2. Het is een origineel bruggenspel voor de jongere doelgroep. Onderweg kan er van alles gebeuren. Een knap bedacht spel dat iedereen kan spelen. De jury beoordeelde de spellen op vormgeving en vakmanschap en op originaliteit qua idee. Met dit project is de oriëntatieperiode in het eerste leerjaar afgerond.

Kiezen uit de vele opleidingen van het Cibap is best moeilijk. Eerste jaars studenten maakten dit jaar voor het eerst kennis met vrijwel alle opleidingen. Zo krijgen studenten een goed beeld of de door hun gekozen opleiding ook echt ben hen past. Het winnende bordspel wordt aangeboden aan een spellenfabrikant.

Artikel delen:

Reageer