Gewapende overval bij tankstation in Berkum

Zwolle – Vrijdagavond rond 19.50 uur heeft bij het tankstation aan de Boerendanserdijk in Berkum een gewapende overval plaatsgevonden. Daarbij heeft een nog onbekende jongen onder afdreiging een geldbedrag uit de kassa buitgemaakt. De verdachte maakte daarbij gebruik van een op een vuurwapengelijkend voorwerp. De 19-jarige caissière raakte daarbij niet gewond.

De overvaller was alleen en is lopende gevlucht in de richting van de Oleanderlaan. De politie is kort na de overval een Burgetnetactie gestart. Dit heeft tot nu toe geen buikbare tips opgeleverd. De politie is op zoek naar een ongeveer 16-jarige man, blank, 1.60 m lang, hij droeg een zwarte jas met op linkerschouder een glimmend embleem, had een witte plastic tas bij zich met daarop oranje letters. De man sprak vloeiend Nederlands. Heeft u nadere info? Bel 0900- 8844.

Artikel delen:
Reacties 32
 1. Helaas, met het huidige kabinet zal dit vast niet de laatste jongere zijn. Laten we vooral nog meer gaan bezuinigen op de zorg!Geloof niet dat dit al een keiharde crimineel is, maar zonder begeleiding zal die het wel worden.


  ⚠️ Meld

 2. Schandalig, iedereen verdient met moeite zijn geld met hard werken,e n deze jongen is zo egoïstisch om zo iets lafs te doen!! En met de steeds groter wordende crisis word het denk alleen maar erger.. Zelf werk ik ook in een bedrijf wat overvallen is, het personeel wil er eigenlijk nooit over praten zoveel indruk heeft het achtergelaten, al het sterkte gewenst aan het personeel hier wat een vervelend nieuws dit. >:(


  ⚠️ Meld

 3. Heel lang een vaste klant van deze pomp geweest. Werd altijd goed geholpen en het personeel was even zo vriendelijk. Verschrikkelijk om te moeten vernemen dat dit hun is over komen. Sterke aan de betrokken medewerkers.


  ⚠️ Meld

 4. Triest….Sterkte voor het personeel dat het mee heeft moeten maken.Ik hoop dan ook dat degene die boven hun staat er voor hun zal zijn !!! Ik weet precies wat zoiets met je doet…jammer genoeg.
  Kwaad wordt ik ervan en dat voor een paar rot centen.  ⚠️ Meld

 5. Kijk eens aan loopt die jongen van 16 rond met een vuurwapen stoer vind hij zich zelf maar oppakken die gast en de cel in gooien zou mooi zijn voor 16jaar, zoals dat voor overvallen in bepaalde landen celstraf is, alleen komt je dan weer bij onze wet en die is wat anders dus wat zou die eikel krijgen 3-4 jaar en bij goed gedraag mischn eerder vrij, jammer.. Dat soort tuig moet zwaar gestraaft worden want dan zullen ze zich goed afvragen of ze dat het dan wel zoeits nog een keer willen gaan doen., Sterkte personeel en hopelijk pakken ze die gast wel..


  ⚠️ Meld

 6. Borrelpraat??

  Wat houdt dergelijke jongens echt tegen?
  De strafmaat stelt weinig voor in NL en de straffen kan je als -comfortabel- benoemen.
  Het aantal opgeloste zaken is in NL bijzonder teleurstellend, dus is misdaad toch lonend?
  Ofwel een gat in de markt.
  Heb je geen werk en/of te weinig inkomsten? Dan zorg je dat je onherkenbaar bent en pak je een middenstander (die heeft het ook moeilijk, maar de sterkste wint…)  ⚠️ Meld

 7. idd borrelpraat,

  Bij het straffen ben je al te laat. In Amerika werken zwaardere straffen ook van geen meter. Het begint al bij de opvoeding en de signalerende functie van scholen. Daar heb je nog mogelijkheden om de koers van sommige jongeren te veranderen. Vaak komen ze in de gevangenis pas achter wat een jongere mankeert.
  Jongeren moeten meer in beeld komen en blijven en hulp moet minder vrijblijvend zijn.


  ⚠️ Meld

 8. HansV,

  Borrelpraat omdat die precieze reactie altijd weer voorbij komt op een forum. Het is een aanname waarvan iedereen denkt dat het waar is, terwijl er feitelijk nog geen rechtzaak is geweest.
  Daarnaast, ik denk inderdaad dat straffen in Nederland in vergelijking laag zijn. Staat natuurlijk in verband met dat criminaliteit in Nederland invergelijking ook laag is en het hier relatief veilig is.
  De pakkans, daar heb je denk ik een punt. De pakkans is klein in NL, gisteren nog gelezen, toch is de pakkans iets anders dan de strafmaat.
  Verder denk ik dat de wijze waarin de maatschappij per definitie schreeuwt om criminaliteit. Simpelweg omdat de belangen van geld in praktisch elke overweging het zwaarst wegen. Te ambitieuze mensen zijn daardoor geneigd graantjes mee te pikken buiten de regels om en mensen die niet mee kunnen komen willen buiten de regels om compenseren wat ze binnen de regels niet kunnen bereiken. Dat kun je never nooit tegengaan.


  ⚠️ Meld

 9. Straffen in Nederland zijn in vergelijking met andere Europese landen niet laag, deze zijn hoger.

  Iets van beeldvorming door de media…


  ⚠️ Meld

 10. RD, dat zou goed kunnen. Ik heb de vergelijking getrokken met landen uit de wereld, vergeleken daarmee zitten we toch aan de milde kant.


  ⚠️ Meld

 11. Trouwens een ontzettend goed artikel RD. Ik heb hem als favoriet opgeslagen. Het verwoordt haarfijn een trend die maar weinig mensen waar kunnen nemen en anderen moeilijk onder woorden kunnen brengen. Eigenlijk zou iedereen dit artikel moeten lezen.


  ⚠️ Meld

 12. Zwaarder straffen lost het probleem niet op, in Azië krijg je de doodstraf als je gepakt wordt met drugs. Toch worden er bijna dagelijks mensen gepakt met die rotzooi in hun bagage. Zelfs deze straf schrikt de mensen niet af. Het begint bij de opvoeding. Hoe vaak hoor je ouders niet zeggen :”ja sorry, ik heb alles al geprobeerd maar ik kan hem/haar niet meer aan hoor, laat justitie hem maar aanpakken”
  Nou, als justitie de ouders van minderjarige kinderen nu eens goed straft (dan bedoel ik dus geen kabouterstraf)? Kijken of ze het dan wel lukt. Ik denk dat ze wel wat meer hun best zullen doen. Zal zeker een deel van de problemen oplossen.  ⚠️ Meld

 13. @Mul Ik heb hier die trend hier al heel vaak genoemd, maar merk dat het zinloos is om feiten en onderzoeken aan te halen, omdat mensen kennelijk hangen aan hun beelden en primaire reacties. Dit is een citaat van maart 2011 met een interessant artikel uit Trouw (gaat niet alleen om analyse van misdrijf maar ook om oplossingen).

  Nederland straft al streng vergeleken bij andere Europese landen.
  Nederland kent volgens de onderzoeksbundel Criminaliteit en Rechtshandhaving 2009 ⤽een streng strafklimaat in vergelijking met andere West- en Noordeuropese landen.⤝ Zo blijkt de kans om in de cel te komen in Nederland relatief hoog, in het bijzonder voor minderjarigen.

  Daar zit niet echt de oplossing, tenzij het je alleen gaat om het bevredigen van je eigen gevoel van boosheid en rechtvaardigheid. Zie ook dit artikel uit Trouw.
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/1866030/2011/03/28/Te-strenge-straf-schaadt-jongere.dhtml[/quote]


  ⚠️ Meld

 14. Dame, dank voor de artikelen ook. ‘It takes a world to raise a child’ wordt vaak verward met ‘It takes a world to judge a child’. Veroordelen kost vaak minder moeite dan het werken aan een oplossing. De vinger naar ouders kan heel terecht zijn in enkele gevallen, maar in de meeste gevallen is het zotteklap.

  Het kan me voorstellen dat wanneer je de kern van RD’s artikel wilt communiceren, dat je dan veelal geen voet aan wal krijgt. Het is namelijk gewoon veel simpeler om korte termijnoplossingen te willen zien, omdat het resultaat dichterbij lijkt, maar ook omdat deze in een paar zinnen samen te vatten zijn. Lange termijnoplossingen zijn voor veel mensen te abstract om over na te (willen) denken, daarnaast moet je vaak een heel verhaal schetsen om duidelijk te maken hoe het werkt. Men heeft vaak gewoon geen zin om een lang verhaal te lezen. Dat is een verdomd vervelend mechanisme, want daardoor is de massa vrij eenvoudig te misleiden. In bredere zin acht ik de kans dat de democratie hierdoor op korte termijn vastloopt, vrij groot. Dat klinkt drastisch, maar zo meen ik het ook. Want hoe vaak we ook zeggen dat holle vaten het hardst klinken, we nemen niet de moeite om naar gevulde vaten te luisteren met z’n allen.  ⚠️ Meld

 15. Die teleurstelling sprak ook uit mijn reactie. Je kunt keer op keer met onderzoeken, feiten en cijfers aankomen, de Pavlovreactie van velen blijft hetzelfde: “hard straffen (zo niet doodstraf herinvoeren)”, “ouders zijn de schuld”, “terug naar ‘eigen’ (?) land”. Gisteren stond er in Opinie en Debat van de Vk nog een stuk van Jan Dirk de Jong over het fenomeen straatcultuur”. Hij heeft jarenlang veldonderzoek gedaan onder Marokkaanse jongeren. Kent die wereld dus goed. Ik blijf hopen dat dit soort mensen meer invloed hebben op het beleid om het geweld aan te pakken dan de Wilders’en van dit land.


  ⚠️ Meld

Reageer