Het weer: eerste ijsdag

Zwolle – In het hele land is kans op gladheid door opvriezing van sneeuwresten en natte wegdelen. Zaterdag schijnt de zon geruime tijd volop, bij weinig wind. Een mooie dag voor het openingsfeest van de Hanzelijn in de binnenstad van Zwolle! Het blijft licht vriezen, en daarmee krijgen we de eerste ijsdag. 

06-12-2012_weerfoto__zwolle_en_winter.jpg
Winter in Zwolle

In de avond vanuit het westen regen, voorafgegaan door sneeuw of ijzel. Later op de avond en in de nacht stijgt de temperatuur en gaat de neerslag over in regen. Maar in het zuidoosten en oosten van het land kan de neerslag nog lang winters blijven bij minima rond het vriespunt. Zondag staat er opnieuw neerslag op het programma. Dit kunnen regenbuien zijn, maar af en toe valt er ook natte sneeuw. Er staat een matige tot vrij krachtige (zuid)westenwind en aan zee waait het nog wat harder. Het wordt 3 graden in het zuidoosten tot 6 aan de kust. Maandag blijft het wisselvallig weer met redelijk wat wind en perioden met winterse neerslag. Het wordt gemiddeld 4 graden. De dagen daarna wordt het weer kouder. De vorst in de nacht keert terug en tegelijkertijd daalt de kans op neerslag.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Prachtige foto’s. en ik zie jullie regelmatig voorbij fietsen, met het weblog Zwolle logo en de camera in jullie hand, mijn complimenten dat jullie heel Zwolle elke ochtend weer van mooie foto’s voorzien.


    ⚠️ Meld

Reageer