Zilver voor Michel Mulder in Japan

Zwolle – De Zwolse sprinter Michel Mulder is zaterdag bij de Essent ISU World Cup in het Japanse Nagano tweede geworden op de 500 meter. Dat meldt schaatsen.nl. De rijder van Team Beslist.nl dook met een tijd van 34.95 voor de tweede keer dit seizoen – bij de KPN NK Afstanden in Heerenveen klokte hij 34.96 – onder de 35 seconden op de kortste sprintafstand. Vooralsnog is hij de enige Nederlander die dit deze jaargang überhaupt lukte.

Genoeg voor de zege was de snelle tijd van Mulder niet. Pekka Koskela, die tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd in Heerenveen de eerste omloop won, maar na de tweede per brancard weg werd gedragen, was oppermachtig. De 34.64 van de Fin was ruim voldoende voor de zege en betekende bovendien een evenaring van het baarecord van thuisrijder Joji Kato. De Amerikaan Tucker Fredricks maakte het podium in 35.10 compleet, terwijl Dmitry Lobkov uit Rusland daar in 35.16 net naast viel. Regerend olympisch kampioen Tae-Bum Mo werd in 35.18 vijfde. Tweelingbroer Ronald Mulder, eindigde op de zestiende plaats in 35.47. In het wereldbekerklassement gaat Koskela vooralsnog aan de leiding met 200 punten. Kato bezet de tweede plaats met een achterstand van vijf punten op de Fin. Smeekens is op de derde plaats de beste Nederlander (190 punten). Michel Mulder klimt dankzij zijn tweede plaats in Nagano naar de zesde plaats met 131 punten.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Keiichiro Nagashima heeft met 35,14 de tweede 500 meter van de Essent ISU World Cup in Nagano gewonnen. Jan Smeekens werd derde in 35,18. De Canadees Gilmore Junio (35,16) mocht tussen de Japanner en de Nederlander de tweede plek op het podium innemen.

  Michel Mulder werd vierde in een tijd van 35,23. Zijn broer Ronald Mulder eindigde met 35,32 op de elfde plaats. Hein Otterspeer zit in Nagano niet goed in zijn vel. De rijder van beslist.nl viel zaterdag op de 1000 meter en maakte op de tweede 500-meter-race van het weekend een valse start. Daarna bracht hij geen geweldige tijd op de klok. Hij werd met 35,45 vijftiende.

  Pekka Koskela, de winnaar van zaterdag kon, zoals zo vaak, geen vervolg geven aan zijn sterke optreden een dag eerder. De Fin liet de race al na een paar slagen lopen en reed rustig zijn rit uit. Hij werd laatste. Eerder op de dag reed Jesper Hospes in de B-groep een tijd van 35,72, de zesde tijd in de B-divisie.

  De 500 meter begon een uur later dan gepland omdat vlak voordat de races zouden starten ineens het licht uitviel in de ijshal. Drie kwartier lang was het donker in de M-Wave. Na een uur kon er toch weer gestart worden.

  Smeekens leidt de stand in de Essent ISU World Cup met 260 punten. Tweede staat Tae-Bum Mo (230) en Joji Kato (216) bezet de derde plaats.  ⚠️ Meld

Reageer