Lotte van Beek derde bij World Cup

Zwolle – Lotte van Beek is voor de tweede keer dit seizoen als derde geëindigd op de 1000 meter bij de Essent ISU World Cup. Dat meldt de website schaatsen.nl zaterdag. Na haar podiumplaats tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd in Heerenveen, reed de Zwolse ook in Nagano sterk (1.16.15).

De derde plaats was echter wel het hoogst haalbare voor de rijdster van Team Van Veen. Christine Nesbitt en met name Heather Richardson waren een stuk sneller. De Amerikaanse, die ook in Heerenveen al de sterkste was, ging in 1.15.24 met de zege aan de haal en verbeterde tegelijkertijd het baanrecord, terwijl de Canadese zich met een tijd van 1.15.45 deels revancheerde voor haar zwakke optreden in Thialf (tiende). Olga Fatkulina greep met de vierde tijd (1.16.24) net naast en podiumplaats. Ook Marrit Leenstra voltooide haar race in die tijd, maar bleek een fractie van een seconde langzamer en werd zodoende vijfde.

Laurine van Riessen moest in 1.17.10 genoegen nemen met plek acht, terwijl Margot Boer als dertiende eindigde in 1.17.41. Anice Das stelde, net als eerder op de 500 meter waar ze als achttiende eindigde, teleur en werd nu negentiende. Met haar tijd van 1.18.29 was ze alleen Anastasia Bucsis uit Canada te snel af.

Richardson gaat dankzij haar tweede zege op een rij overtuigend aan de leiding in het wereldbekerklassement op de 1000 meter. Vooralsnog verzamelde ze 200 punten. Lotte van Beek (140) klimt naar de tweede plek, voor Leenstra die 110 punten heeft. Nesbitt zit haar op de hielen met 108 punten.

Artikel delen:

Reageer