IJsbeeldenfestival Zwolle geopend

Zwolle – Op het Rodetorenplein in Zwolle is zaterdagmorgen het IJsbeeldenfestival geopend. Na een aantal weken hard werken zijn de ijssculpturen nu te bezichtigen voor het publiek.

08-12-2012_ijsbeelden2012_09.jpg

IJskunstenaars waren weken in de weer om door het zogenaamde carven (bikken, snijden en bewerken) van grote ijsblokken prachtige beelden te maken. Dit jaar is het thema ‘De sprookjes van Grimm’. Deze sneeuw- en ijswereld, die in een thermische tent van 2.000 m² wordt tentoongesteld, is te bezichtigen van zaterdag 8 december 2012 tot en met zondag 27 januari 2013. Ook dit jaar worden er weer drie ijshotelkamers gebouwd. In totaal waren er zo’n 25 beeldhouwers bij het maken van de ijssculpturen betrokken.

08-12-2012_ijsbeelden2012_01.jpg

08-12-2012_ijsbeelden2012_02.jpg

08-12-2012_ijssculpturenfestival_geopend_01.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

08-12-2012_ijsbeelden2012_03.jpg

08-12-2012_ijsbeelden2012_04.jpg

08-12-2012_ijsbeelden2012_05.jpg

08-12-2012_ijsbeelden2012_08.jpg

08-12-2012_ijsbeelden2012_06.jpg

08-12-2012_ijsbeelden2012_07.jpg 

08-12-2012_ijssculpturenfestival_geopend_02.jpg

08-12-2012_ijssculpturenfestival_geopend_03.jpg

08-12-2012_ijssculpturenfestival_geopend_04.jpg

08-12-2012_ijssculpturenfestival_geopend_05.jpg

08-12-2012_ijssculpturenfestival_geopend_06.jpg

08-12-2012_ijssculpturenfestival_geopend_08.jpg

08-12-2012_ijssculpturenfestival_geopend_07.jpg

Artikel delen:
Reacties 16
 1. @Mariane : Dank! Je moet er wat voor over hebben.. 🙂 -15 graden :D:D Thermobroek en shirt en een mutsje op deden wonderen 8)


  ⚠️ Meld

 2. @Ingrid:
  Ik kan me daar niet aan storen. Wel aan mensen die in het bericht zelf aan het spammen gaan. Wat tys damhuis doet, is volgens mij gewoon toegestaan. Hij reageert inhoudelijk en heeft puur gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zijn website te laten linken door te klikken op z’n naam.


  ⚠️ Meld

 3. En ontopic: ben wel benieuwd; wij willen ook eerdaags met de kinderen naar de ijssculpturen gaan kijken (wilden we vorig jaar ook al maar toen is het er niet van gekomen)


  ⚠️ Meld

 4. @WFvN, ik vind het wel storend. Je reageert hier volgens mij als privé persoon.
  Maar wanneer WLZ het goed vind, wie ben ik. Hij maakt inderdaad niet bewust reclame voor zijn bedrijf.


  ⚠️ Meld

 5. @Ingrid:
  Ik zeg niet dat je het niet storend mag vinden; ik kan daar verder niets over zeggen uiteraard. Maar wel mag ik zeggen dat ik het niet storend vind zoals het hier gebeurde. En inderdaad, ik ben gewoon een persoon, niet admin o.i.d. Ik ben, net als jij, gewoon een bezoeker.

  Ben wel benieuwd wat het doel is van de mogelijkheid om een linkje aan je naam te hangen en wat wel/niet is toegestaan. Ik kan best wat dingen verzinnen (waar ik in het verleden trouwens, net als jij, commentaar op heb geleverd omdat ik het als spam beschouwde maar dan betrof het wel een andere manier van reageren).
  Wat vind jij wel/niet kunnen? Wat zou volgens jou het doel zijn van de mogelijkheid?


  ⚠️ Meld

 6. Ow, en we zitten in het ijssculpturentopic.

  Vandaag ben ik er met het gezin naartoe geweest. Best frisjes daarbinnen 😛

  Maar fraaie beelden. Wel jammer om te zien dat er toch wel dingen beschadigd zijn. De kikkerprins waarbij de beker van z’n pootje gebroken is en aan het einde een beest waarvan een klauw mist.

  Het gebruik van sneeuw en ijs door elkaar is trouwens ook mooi. Glashelder ijs tegenover de ondoorzichtige witte sneeuw. Duidelijk nadeel van de sneeuw is wel dat het machtig snel vervluchtigt/sublimeert. De strik van Sneeuwwitje had er duidelijk last van.

  Maar complimenten aan de artiesten die het allemaal gemaakt hebben. Prachtig gewoon.


  ⚠️ Meld

 7. @WFvN, de oprichter van het internet (CERN) heeft een heel boekwerk geschreven over het doel van internet, de algemene omgang, de netiquette en nog veel meer.
  In dat boek staat ook dat internet in het beginsel zo veel mogelijk gescheiden moet worden gehouden van directe betaalmiddelen als geld, en dat een beloningssysteem als weblinks veel vriendelijker zou zijn.

  Daar is in de loop van de jaren veel over geschreven, en eigenlijk is het niet minder dan normaal om als weblog de bezoeker ruimte te bieden (één uniforme ruimte) als wederdienst voor het plaatsen van zijn/haar bijdrage: de ruimte voor een webadres.
  Dit getuigt van waardering en respect naar de bezoeker toe en is daarom dan ook een belangrijke, algemeen geaccepteerde vereiste. Het is aan de bezoeker zelf om daar gebruik van te maken, in sommige gevallen levert het bovendien relevante context op.

  Samengevat: een link naar een eigen website met een commercieel, non-contextueel doel (extra verkeer, spam) wordt binnen een artikel volgens de netiquette niet op prijs gesteld. Maar als wederdienst voor de geplaatste bijdragen (waar Weblog Zwolle op gebouwd is) wordt daarom de bezoeker de mogelijkheid keurig en gestructureerd op de daarvoor bestemde plaats geboden.

  Een reactie in ruil voor een optionele link dus. Zo houden we de boel eerlijk en respectvol richting de reageerder. Zoals op elke zichzelf respecterende weblog. 🙂


  ⚠️ Meld

 8. @Hans:
  Dank, wat mij betreft helder (en niet veel anders dan ik dacht; jullie kijken nog net iets verder met ‘voor wat hoort wat’ maar qua gebruik van de mogelijkheid zat ik dus wel juist.


  ⚠️ Meld

 9. @WFvN, even misverstand uit de weg ruimen wat mij betreft, nu ik het terug lees denk je terecht dat ik het tegen jou heb.

  Je reageert hier volgens mij als privé persoon.

  dat was niet tegen jou persoonlijk bedoeld, maar een ieder die hier reageert, doet dat persoonlijk en niet zakelijk, tenzij daar een bijzondere aanleiding die in het betreffende artikel genoemd wordt is.

  Sorry voor het misverstand.


  ⚠️ Meld

 10. @Ingrid:
  Okee, persoonlijk/zakelijk is me nu ook helder denk ik. De privépersoon die reageerde, heeft een zakelijke link (die verder niets met het topic te maken heeft) achter z’n naam geplakt en ik meen nu te begrijpen dat je daar bezwaren tegen hebt.


  ⚠️ Meld

 11. @WFvN, dat is wat mij betreft inderdaad het bezwaar. Soms lees ik reactie’s van personen, die ook een link onder hun naam hebben, die helemaal niets met het topic te maken hebben. Of in dit geval een “collega”fotograaf die een compliment geeft. Mooi, maar doe dit dan zonder link, en in je reactie, ben zelf ook fotograaf en wanneer ik ( WLZ bezoeker) dan meer wil weten ga ik wel op zoek.


  ⚠️ Meld

Reageer