Zwolle viert opening Hanzelijn

Zwolle – De Hanzelijn is klaar! Reden voor groot feest in de binnenstad van Zwolle. De stad stond bol van activiteiten. Theater, muziek, dans en heel veel meer! Oook zaterdagavond zal er nog het nodige te doen zijn met als afsluiting en hoogtepunt om 22.15 uur het theaterspektakel De Engel op de Grote Markt. 

hanzelijn_6.jpg

 

Om de opening te vieren organiseerde Zwolle Marketing in samenwerking met Xplosief op zaterdag een groots openingsfeest in de binnenstad van Zwolle. Op station Zwolle werden reizigers ontvangen met theater, muziek en gratis shoppingbags. Vanaf het station leidde een feestelijk aangeklede route de bezoekers naar de binnenstad waar het feest in het stadspark aan de Potgieterssingel begon. Onder de Sassenpoort, in het groene stadspark langs de gracht, waande je je in een sprookje met een gevarieerd programma muziek, kunst en theater. Omdat Zwolle dit jaar is omgetoverd tot Zwolle Grimmstad kon je in het sprookjesbos genieten van een speciaal sprookjesconcert.

hanzelijn_16.jpg

hanzelijn_17.jpg

hanzelijn_18.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Daarnaast kon iedereen komen proeven op een speciale smaakmarkt “Het Land van Smaak en Ambacht”. Op de Sassensdtraat en het Bethlehem Kerkplein waren veel culturele activiteiten. Daarnaast was het pas gerenoveerde Karel V Huis geopend. De kunstmarkt ‘Klein Montmartre was te vinden op het Weversgildeplein.

Op het Grote Kerkplein waren optredens van diverse Zwolse koren en orkesten door het project Gewoon Zwolle. Het indrukwekkende Saddlespan-podium vormde het decor voor een ochtend, middag en avond vol muziek. Muzikaal Zwolle presenteerde zich in een concert vol stijlen en beats met onder andere de Zwolse rappers Rico en Typhoon, Sticks em de formatie Muppetstuf.

 hanzelijn_2.jpg

hanzelijn_3.jpg

hanzelijn_1.jpg

hanzelijn_4.jpg

hanzelijn_5.jpg

hanzelijn_7.jpg

hanzelijn_8.jpg

hanzelijn_19.jpg

hanzelijn_9.jpg

hanzelijn_10.jpg

hanzelijn_11.jpg

hanzelijn_12.jpg

hanzelijn_14.jpg

hanzelijn_15.jpg

hanzelijn_13.jpg

08-12-2012_diverse_activiteiten_rond_geopende_hanzelijn_in_zwolle_01.jpg 

08-12-2012_diverse_activiteiten_rond_geopende_hanzelijn_in_zwolle_04.jpg

08-12-2012_diverse_activiteiten_rond_geopende_hanzelijn_in_zwolle_05.jpg

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Hoezo crisis? Geld zat voor een feestje bij de opening van een treinverbinding die er al tientallen jaren had moeten liggen!


  ⚠️ Meld

 2. Gewoon Zwolle viel nogal tegen vond ik. Zowel de artiesten en als het geheel was amateuristisch van aard. Niet om aan te horen, en dus snel doorgelopen met die kou.


  ⚠️ Meld

 3. Ik ben in Lelystad geweest, en dat was nog veel slechter.. er stond alleen een draai orgel en een rode loper.. Zwolle had het wat dat betreft beter voor elkaar


  ⚠️ Meld

 4. Een mooi feest, voor iedereen wat. Je moet het ook willen zien. Alles door iegen vrijwillige Zwolse organisaties gebracht. Hulde voor deze inzet. 😀 😀 😀


  ⚠️ Meld

 5. Zwolle viert feest maar dat is straks over omdat Zwolle in korte tijd heel veel geld tekort gaat komen en de inwoners dit mogen ophoesten.

  Nu zijn het nog leuk lijkende schijnbewegingen, straks komt de armoede, let maar op..
  (ik wil niet negatief overkomen maar het is niet anders)


  ⚠️ Meld

 6. Ik vond het leuk….de stadsomroeper zorgde met zijn team voor een warm welkom voor bezoekers van onze stad …er was muziek, standjes, activiteiten… genoeg voor een warm gevoel op een koude dag. 😀


  ⚠️ Meld

 7. Wat een gedoe, de ene zeurt dat het te kostbaar is in deze tijd van crisis, de ander vindt het niveau weer niet hoog genoeg omdat er veel amateurs zijn. Waanzinnig gemeente Zwolle dat jullie dit soort dingen nog altijd organiseren!


  ⚠️ Meld

 8. beste mensen

  zo te zien was het erg leuk alle maal jamme rgeonoeg heb ik zelf niet zo heel veel gezien dit komt omdat ik mee heb gedaan. als ik de foto;s zie was erg leuk. alle maal. als u leuk vind kan jan je op tysdamhuis.nl kijken daar stond ik mee op de kunst markt op de nieuwe markt te zwolle.

  met veel groeten tys damhuis


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.