Theaterspektakel De Engel sluit Hanzelijnfeest af

Zwolle – Zaterdag was het feest in de stad! De opening van de Hanzelijn, de spoorlijn die Zwolle met de randstad verbindt, werd gevierd. De hele dag werden er in de binnenstad verschillende evenementen georganiseerd. De dag wordt feestelijk afgesloten met een groot theaterspektakel. 

_engel7.jpg

Het talrijk aanwezige publiek kon zaterdavond laat, in de regen, op de Grote Markt genieten van een prachtig stuk theater. Aartsengel Michaël nam het puliek mee in het contrast van het feest van vandaag en het drama van eeuwen geleden. Hij nam je mee naar de Sint Lucie Nacht. De impact op de stad was groot. De gevolgen heftig. Stel je voor, in deze tijd zouden we het over 700 invloedrijke Zwollenaren hebben die uit het straatbeeld verdwijnen. "Half elf in de donkere nacht van 12 december 1416. De Zwolse klok luidt lang en doordringend. Hoog boven de Grote Markt kijkt Engel Michael neer op de menigte. Er valt een stilte als de rechters een teken geven. Kreten van afschuw klinken als de beulen hun armen heffen. De straatstenen van de Grote Markt kleuren rood.”

engel3.jpg

engel.jpg

engel6.jpg

De Stadswacht, De Grote Kerk en de groenglazen engel voor de kerk waren het decor voor een spectaculaire muziektheaterproductie van Zwolse bodem. Spelers, dansers en muzikanten Theatergroep Young Ones, Deltion College en Van der Capellen sg, de NJMS en andere dansscholen uit de stad vertelden het verhaal van De Nieuwe Hanze en van de Sint Lucie Nacht: een zwarte bladzijde uit de rijke Zwolse geschiedenis.

 

 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer