Rooms Katholieke kerken houden Open dag

Het parochieverband IJsseldelta viert dat het nu ruim één jaar bestaat. Ook viert het verband dat het dit jaar 150 jaar geleden is dat in ons bisdom de parochies weer zijn opgericht. Onderzoeken lijken aan te geven dat de kerken hun langste tijd gehad hebben. Niets is minder waar, de organisatie laat u graag zien wat we aan moois in huis hebben.

Op zaterdag 23 juni zijn daarom  alle Rooms Katholieke kerken van Parochieverband IJsseldelta ter bezichtiging open van 10.00 – 16.00 uur. Overal worden activiteiten georganiseerd, variërend van orgelconcerten, torens beklimmen, gewelven bezoeken, een disco ( Jozefkerk),  tot het maken van een grote mandala (Hattemerbroek) . Voor elk wat wils, ook voor de kinderen. Voor wie alle 9 kerken wil aandoen: Een fietsroute van 50 km én een autoroute verbinden de kerken. Routebeschrijvingen zijn in de kerken voorhanden. De route kan overal starten. Ook is er overal koffie en thee. Om 12.00 uur is in alle kerken een kort middaggebed.

De dag wordt afgesloten met een feestelijke Eucharistieviering in de Buitenkerk van Kampen, ’s avonds om 19.00 uur. Het voltallige pastorale team zal voorgaan,  geassisteerd door acolieten uit alle kerklocaties en een koor met leden van alle parochiekoren van het parochieverband.

De 8 deelnemende kerken uit het parochieverband zijn;  de Rooms katholieke  kerken in Hasselt, Kampen, IJsselmuiden, Hattemerbroek, en in Zwolle: de Basiliek ( tot 13.00 uur) de Jozefkerk, de Verrijzeniskerk,  en de RK kerk te Wythmen. Ook de Dominicanenkerk is open, tot 14.00 uur.

Uitgebreide informatie en een volledig programma van de activiteiten in alle kerken vindt u op de website van de parochie : www.parochie-thomasakempis.nl

Alle belangstellenden zijn van harte welkom.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer