Kerstdiner voor Zwolse minima, dak- en thuislozen.

Zwolle – Op zondag 23 december organiseert Stichting Vrienden van de Herberg het jaarlijkse kerstdiner voor de Zwolse minima, dak, – en thuislozen. De avond is bestemd voor mensen met een laag inkomen en natuurlijk voor die mensen wie behoefte hebben aan een warm en gezellig samenzijn. Het bezoekersaantal is de afgelopen jaren (helaas) flink gestegen en ook deze keer verwachten de vrienden ruim 400 bezoekers.

img_2097.jpg

De organisatie en het bekostigen van het kerstdiner staat natuurlijk niet op zichzelf. Dit is afgelopen jaren tot stand gekomen door donaties van betrokken mensen in en buiten de stad, particulieren en bedrijven wie het bijzondere evenmement hebben voorzien van kerstpakketten en overige levensmiddelen. Voor deze editie hopen de vrienden van De Herberg natuurlijk ook weer op de nodige steun van betrokken mensen uit de stad! Deze avond wordt ondersteund door vele vrijwilligers en ook dit jaar kan de organisatie rekenen op de hulp van landelijke en lokale politici, wie een helpende hand bieden tijdens het uitserveren van het diner. Naast een heerlijke en gezellige 3- gangen diner hoopt de organisatie de aanwezigen ook dit jaar weer te kunnen voorzien van een goed gevuld kerstpakket. Het kerstdiner begint om 18.00 uur en de zaal is open vanaf 17.30 uur. Voor deelname aan het kerstdiner dient u zich aan te melden.

Meer informatie via www.vriendenvandeherberg.nl of via mail info@vriendenvandeherberg.nl bellen kan ook 038-4226129

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Het is de laatste tijd feest om minima te zijn; een eigen Sinterklaasfeest, een aparte Adviesdag, gratis op de foto bij Help Portrait, gratis feestkleding halen bij de Kledingbank en gratis spelletjes voor de kids, actie van SP Zwolle om arme kinderen te helpen en nu een kerstdiner met goed gevuld kerstpakket.

  Gelukkig hoef ik het niet te gebruiken, maar het valt wel op dat er veel initiatieven voor de minima zijn dit jaar.

  Wie of wat volgt??


  ⚠️ Meld

 2. @eileen!

  Doe ff normaal man! Deze mensen hebben er niet voor gekozen om tot de groep minima te worden toegevoegd! Sterker nog zoals REN al zei in een eerder reactie; zullen er volgend jaar meerdere mensen gebruik moeten maken van dit inititief! Waarom? Omdat het crisis is! 40% van de mensen die in de ww zitten kunnen geen werk krijgen omdat er geen werk is. Na het verloop van de ww moet je wel bijstand aanvragen! En dan wordt je automatisch toegevoegd aan de groep minima, of je nou wil of niet!


  ⚠️ Meld

 3. @ eileen

  dat jij er waarschijnlijk goed bij zit is jou ding! maar zijn zoveel gezinnen die geen sinterklaas/kerst kunnen vieren vanwege geld problemen.. ook wij ( ik en dochter) vallen hier onder! en wij zullen daar ook zeker heen gaan.. ik heb geen werk meer mijn dochter is ziek en kan dus ook niet werken.. dus een beetje respect mag je wel tonen lijkt mij!
  en ik vind dit een super goed initiatief voor de mensen die het minder hebben…


  ⚠️ Meld

 4. heel goed dat ze dit straks doen de mensen met de grootste mond zitten hier straks vanzelf ook wel bij vanaf 2013 gaat het snel acheruit met de ecnomie dus veel minder werk dus ook minder geld

  ga zo door


  ⚠️ Meld

 5. Mensen kunnen zo gemakkelijk oordelen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik blij ben dat ik niet aan het diner hoef aan te zitten. Ik hoop wel voor de mensen die aanzitten dat de maaltijd heel erg lekker is. Wat mij betreft van harte gegund.


  ⚠️ Meld

 6. Komt er ook een Kerstdiner voor de werkenden onder ons die die minima, dak- en thuislozen aan het eten houden?
  Als de minima, dak- en thuislozen nu eens gewoon een baan zouden zoeken en/of naar school zouden gaan voor een beroepsopleiding…dan


  ⚠️ Meld

 7. Winterdroom

  Je moet niet lullen als je niet in die situatie zit! Tegenwoordig kom je niet zo makkelijk aan werk!! Je wilt niet weten hoe erg sommige mensen hebben,, dat ze na voedselbank moeten enzo! Oordeel dus niet als je situatie kent!!!  ⚠️ Meld

 8. “dus een beetje respect mag je wel tonen lijkt mij!”

  Dat is niet hoe respect werkt. Ik heb geen respect voor mensen die in armoe leven. Ik heb respect voor mensen die ondanks alles er toch alles uithalen. Die kunnen best in armoe leven, maar de armoe alleen is niet genoeg om mijn respect te krijgen.


  ⚠️ Meld

 9. Er wordt respect gevraagd voor een situatie waarin iemand in is belandt. Daar heb ik geen respect voor. Ik heb ook geen respect voor iemand die tegen een boom is aan gelopen. gaatjeniksaan vraagt om respect voor haar situatie, die ga ik haar (of hem) niet geven.


  ⚠️ Meld

 10. Jasper heeft best wel een beetje gelijk. Heb zelf ook lang in armoe geleeft, en toch geprobeerd er wat van te maken in die tijd. Er zijn trouwens ook genoeg werkenden die zeer moeilijk rond kunnen komen. Dus ook daar heeft winterdroom ook wel beetje een punt.


  ⚠️ Meld

 11. Jammer dat alle reacties weer zo negatief zijn !Mensen je weet niet wat je te wachten staat en of je volgend jaar nog steeds je goede baan hebt .Mijn vade heeft vd week na 35 jaar trouwe dienst ontslag gehad 2 jaar voor zn pensioen die mag hij nu de komende jaren gaan opvreten !!Hij gaat er 500 in de maand op achteruit en komt al ver richting het minimum loon .:'(ook ik ben door ernstig ziek zijn meer thuis als aan het werk en mag blij zijn dat ik net rond kan komen .Het leven is hard en zwaar en vaak vragen mensen er niet om om zo te leven .Heb eens respect en gun een ander wat ..als iedereen eens naar zichzelf keek en bij zichzelf begon dan werd de wereld al een stukje beter !


  ⚠️ Meld

 12. Ach laat ze lekker lullen die hebben het goed tot dat dat Ze in een andere situatie komen! Dan piepen ze wel anders! Ze kennen de situaties niet dus kunnen ook niet oordelen alleen klagen!


  ⚠️ Meld

 13. Mooi initiatief. Hoop dat het goed smaakt.!

  Japser, ik begijp op zich je punt. Maar… volgens mij haalt iemand er behoorlijk wat uit, wanneer diegene zichzelf werk ontzegt (en daarmee alle luxe, weelde, status en respect zelf) om zijn/haar dochter te kunnen blijven ondersteunen. Zo’n keuze, dat heeft driedubbeldik mijn respect! Ik wens de dochter van gaatjeniksaan van harte beterschap!


  ⚠️ Meld

Reageer