Plan voor Hospice Zwolle aan de Wipstrikkerallee

Zwolle – De afgelopen maand werd de Stichting Hospice Zwolle onaangenaam verrast toen de gemeente Zwolle via een openbare publicatie en vervolgens een verslaggever van de krant onthulden dat er plannen waren voor het realiseren van een hospice in Zwolle op een stuk braakliggend terrein naast restaurant Urbana aan de Wipstrikkerallee. Momenteel is Hospice Zwolle in overleg met de gemeente en belanghebbende partijen om de mogelijkheden van dit stuk terrein in kaart te brengen.

Hospice Zwolle: "Met de mogelijkheid van deze locatie voor ogen, zijn we op alle fronten actief om de nodige voorbereidingen te treffen voor uiteindelijke realisatie van Hospice Zwolle. U kunt denken aan de ontwerpen voor de bouw, de letterlijke organisatie, de in te richten zorg, inventarisatie van de benodigde faciliteiten, de promotie van het initiatief en de activiteiten die het benodigde startkapitaal bijeen gaan brengen. We oriënteren ons bij reeds bestaande bijna-thuis huizen en er worden op allerlei terreinen specialisten geraadpleegd." Actuele korte nieuwsberichtjes kunt u terugvinden op de website van Hospice Zwolle. Hospice Zwolle hoopt dat de locatie definitief vastgesteld kan worden. "Dan kunnen onze plannen concreet worden omgezet in activiteiten tot realisatie."

Artikel delen:
Reacties 6
 1. …onaangenaam verrast…

  In de rest van het artikel vind ik niet wat het onaangename is. Wat is er onaangenaam aan? Of is het een foutje?

  Mooi dat er schot in begint te komen.  ⚠️ Meld

 2. Lekker tegen al dat voortrazend blik aan kijken als je je laatste adem uitblaast. Ik stel me zelf een iets idyllischer plek voor, in de bossen of zo of aan de IJssel. Mooie plekjes genoeg in en rondom Zwolle.


  ⚠️ Meld

 3. Bernard: ik vermoed dat Hospice Zwolle het wel prettig had gevonden als zij -als direct betrokkene- vooraf op de hoogte was geweest van de bekendmaking door de Gemeente. Maar …. dat staat er niet en denk ik zelf…


  ⚠️ Meld

 4. onaangenaam verrast toen de gemeente Zwolle via een openbare publicatie en vervolgens een verslaggever van de krant onthulden

  Ze hadden het waarschijnlijk eerst nog even stil willen houden totdat de plannen concreet zijn, is mijn conclusie.


  ⚠️ Meld

 5. Een hospice op deze plaats in nog tot daar aan toe, maar een basisschool is een veel minder goede keuze… scholen horen centraal in een wijk of stad te liggen. Het is een mooie plek voor een statig huis, zoals dat hoort in een statige allee.


  ⚠️ Meld

Reageer