8.500 bezoekers bij IJsbeeldenfestival Zwolle

Zwolle – Het openingsweekend van het tweede IJsbeeldenfestival in Zwolle, de grote trekker voor Winter in Zwolle, overtrof alle verwachtingen van de organisatie. Maar liefst 8.500 bezoekers maakten gebruik van de mogelijkheid om de pracht van de ijs- en sneeuwbeelden te bewonderen. Dat zijn er duizend meer dan in het openingsweekend een jaar eerder.

08-12-2012_ijsbeelden2012_01.jpg 

Organisatoren Alfred Guikema en Huib Joor toonden zich uitermate tevreden met de cijfers van het openingsweekend. In tegenstelling tot een jaar eerder waren op zaterdag al dranghekken nodig om de stroom bezoeker in juiste banen te leiden. Bij de kassa’s stonden af en toe rijen mensen, maar de afhandeling van de kaarten verliep redelijk snel. Ook in de horecaruimte was het een drukte van belang. Regelmatig waren alle tafeltjes bezet met mensen die genoten van warme chocolademelk, crêpes, broodjes worst en nog veel meer. Natuurlijk grepen veel bezoekers de gelegenheid aan om plaats te nemen in een immense ijskoets. Dit was de pompoenkoets uit Assepoester, een van de 21 sprookjes van Grimm die in Zwolle worden uitgebeeld. Opvallend was het gebruik van de glijbaan bij het huis van Hans en Grietje. Dat veel kinderen naar beneden zoefden, was geen verrassing, maar dat zoveel ouders en ouderen ook van de glijbaan wilden gaan, daar had niemand rekening mee gehouden. De glijbaan staat dus garant voor ijspret voor jong en oud.

Het IJsbeeldenfestival in Zwolle is nog tot en met zondag 27 januari 2013 dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Deze openingstijden gelden ook tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 9,00. Voor kinderen van 5 tot en met 13 jaar kost een kaartje € 5,00. Kinderen onder de vijf jaar mogen onder begeleiding van een ouder het festival gratis bezoeken. Een familieticket, bestaande uit kaarten voor twee volwassenen en twee kinderen vanaf 5 jaar, kost € 22,00. De entree voor 65-plussers bedraagt € 6,50. De temperatuur in de tentoonstellingsruimte wordt kunstmatig op 8 graden onder nul gehouden. Het is aan te raden om warme kleding en schoeisel te dragen. Na een tocht langs de sculpturen kunnen de bezoekers zich in de horecaruimte opwarmen met een kopje warme chocolademelk of glühwein en genieten van andere winterse gerechten en drankjes. Natuurlijk kunnen bezoekers daarna nog een rondje maken om de gedetailleerde beelden goed op de foto te zetten.

Meer informatie is te vinden op de website www.ijsbeelden.org

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer