IJsselheem en Isala Ouderenzorg onderzoeken samengaan

Woonzorgconcern IJsselheem en Isala Ouderenzorg onderzoeken of zij in de nabije toekomst samen kunnen gaan als één gespecialiseerde ouderenzorgorganisatie in de regio Kampen-Zwartewaterland-Zwolle. Daartoe is dinsdag 12 juni 2007 een intentieverklaring getekend door de Raad van Bestuur van IJsselheem, de Raad van Bestuur van de Isala klinieken en de directeur van Isala Ouderenzorg. Een jaar geleden startten IJsselheem en Isala Ouderenzorg al een onderzoek naar de mogelijkheden voor intensieve samenwerking. Op basis hiervan zijn meerdere samenwerkingstrajecten met goede resultaten tot stand gekomen. Vanaf heden tot 1 oktober 2007 wordt onderzocht of Isala Ouderenzorg, dat los komt te staan van de Isala klinieken, kan worden overgedragen aan IJsselheem.  

Tot nu toe maakt Isala Ouderenzorg deel uit van de Isala klinieken. Beide organisaties hebben weliswaar een sterke, historisch opgebouwde relatie, maar de doelgroepen en de financiering lopen sterk uiteen. Richten de klinieken zich hoofdzakelijk op onderzoek en behandeling van patiënten (cure), ouderenzorg richt zich vooral op wonen, zorg en welzijn van cliënten (care). Het onderzoek naar samenwerking is in een stroomversnelling gekomen nu de directeur van Isala Ouderenzorg, Wilma Koch, per 1 augustus vertrekt. Bovendien vinden zowel IJsselheem als de Isala klinieken dat de ouderenzorg tijd, energie, aandacht en investeringen nodig heeft. Daarom is dit het moment voor IJsselheem en Isala Ouderenzorg om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Volgens berichten in de media, wordt iedere keer weer dik onderstreept, dat het niet gaat om de hoge kosten of verlies lijdende activiteiten, ik vind niets terug waar het dan wel om gaat.
  En kom niet aan dat het goed zal zijn voor onze ouderen, want dat is m.i.z. onwaarschijnlijk.


  ⚠️ Meld

 2. Ik ben heel benieuwd, wat jullie als personeel hiermee gaan doen, gewoon afwachten wat er gaat gebeuren, of nu de hoofden bij elkaar steken en er het beste uitslepen voor jullie zelf en onze ouderen.


  ⚠️ Meld

 3. Op zich moet ik zeggen dat het goed is geregeld voor de ouderen. Ze krijgen de zorg die ze nodig hebben en zitten in een prachtig project gericht op kleinschalig wonen. Het gaat denk ik vooral om de rest wat er omheen zit. De te leveren zorg, daar moet je wel aan voldoen anders krijg je problemen met de inspectie. Daarnaast zijn er voor beide instellingen keurmerken uitgereikt. Als je de zorg niet meer levert aan de hand van deze normen, dan ben je denk ik niet goed bezig.  ⚠️ Meld

 4. Dit is geen antwoord op mijn vraag en dat de ouderen de zorg krijgen die ze nodig hebben en waar ze recht op hebben, betwijfel ik en ik spreek inmiddels uit ervaring.


  ⚠️ Meld

 5. Nog altijd is mij niet duidelijk waarom Isala de ouderenzorg afstoot.
  De direkteur van deze zorg neemt afscheid en niets of niemand die hier aandacht voor heeft, dit alles riekt niet dit stinkt!


  ⚠️ Meld

Reageer