Ondernemersvriendelijk Aanbesteden Regio Zwolle

Zwolle – Ondernemers en gemeenten ondertekenen Actieplan Ondernemersvriendelijk Aanbesteden Regio Zwolle. Overheden en publieke partijen kopen voor vele miljarden in bij ondernemers. Gemeenten brengen bijvoorbeeld per jaar zo’n € 17 miljard in aanbestedingen naar de markt. Dit is € 1.000,-per inwoner/per jaar. Voor de Regio Zwolle is dit dus ca. € 585.000.000,- per jaar. Hiermee zijn de lokale overheden en andere publieke partijen een belangrijke economische factor. Het inkoop- en aanbestedingsbeleid kan echter een stuk ondernemersvriendelijker.

Op initiatief van MKB-Nederland/Regio Zwolle, VNO-NCW IJsseldelta/NO-Overijssel, Bouwend Nederland Regio Oost en Kamer van Koophandel Oost Nederland zijn er gesprekken gevoerd met gemeenten in de Regio Zwolle. Dit heeft geleid tot een concreet Actieplan dat wordt gekenmerkt door: We doen het samen: bedrijfsleven en overheid. Op 12 december 2012 zal het Actieplan worden getekend. Wethouder René de Heer, tevens voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg EZ in de Regio Zwolle, zal een korte toelichting geven en Hans Siep, voorzitter Bouwend Nederland Regio Oost, zal het belang vanuit het bedrijfsleven aangeven. De bijeenkomst is in de Wijzonolzaal in theater de Spiegel, tijdens het symposium De Nieuwe Hanze.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Zwolle koopt voornamelijk werk in van buiten de stad….
    Al die geweldige plannen waar we al lang van horen om Zwolse ondernemers een kans te geven gaan uiteindelijk nergens over….

    Ambtenaren veranderen nooit!    ⚠️ Meld

Reageer