Rolstoelbasketbal trainer gezocht

Zwolle – Basketbalvereniging Be Quick ’28 is samen met SportService Zwolle bezig om te starten met rolstoelbasketbal in Zwolle. Inmiddels is er voldoende animo vanuit de doelgroep, maar vanwege het ontbreken van een trainer kan er nog niet worden gestart. De trainingen gaan plaatsvinden op de dinsdagavond. Neem voor meer informatie contact op met Loes Boetes van SportService Zwolle: 038-4236686 of l.boetes@sportservicezwolle.nl.

Be Quick ’28 heeft het rolstoelbasbasketbal altijd een warm hart toegedragen. Enkele jaren geleden is het team echter vanwege te weinig animo opgeheven. De vereniging was dan ook aangenaam verrast toen zij benaderd werd met de vraag of zij nog steeds interesse heeft in rolstoelbasketbal. “Uiteraard juichen wij dit initiatief toe”, zegt Bram Vermeer van Be Quick ’28. “We hebben rolstoelbasketbal ook altijd nog op onze website laten staan, om eventuele geïnteresseerden niet te weerhouden contact met ons op te nemen.”

Vermeer vervolgt: “Rolstoelbasketbal is een aantrekkelijke sport om te zien, het is snel en dynamisch. Dat het Nederlandse damesteam in Londen de bronzen plak wist te veroveren heeft de sport veel goed gedaan. Rolstoelbasketbal is ook erg uitdagend voor oud-basketballers die vanwege een blessure niet meer staand kunnen basketballen. We hopen op voldoende spelers zodat er gestart kan worden met een competitief team en een recreantenteam.”Heb jij ervaring met het geven van basketbaltraining en lijkt het je een leuke uitdaging het rolstoelbasketbalteam van Be Quick ’28 training te geven? Neem dan contact op met Loes Boetes van SportService Zwolle: 038-4236686 of l.boetes@sportservicezwolle.nl. Vanuit de basketbalbond is het mogelijk om een nieuwe trainer tijdelijk te ondersteunen en bij te scholen met betrekking tot het rolstoelbasketballen.

Artikel delen:

Reageer