Recordaantal teams bij schoolbasketbaltoernooi

Zwolle – SportService Zwolle organiseert woensdag 12 december, in samenwerking met Landstede Basketbal, Be Quick ‘28 Basketbal en ZAC Basketbal, voor de vijfde keer het schoolbasketbaltoernooi. Vorig jaar was het schoolbasketbaltoernooi een groot succes met 32 deelnemende teams. Dit jaar gaan maar liefst 48 teams (recordaantal) de sportieve strijd met elkaar aan!

Het schoolbasketbaltoernooi voor de Zwolse basisschoolkinderen uit de groepen 7 en 8 heeft plaats in het Landstede Sportcentrum, Hogeland 10 in Zwolle, en duurt van 13.30 tot circa 17.30 uur. Er wordt vijf tegen vijf gespeeld in mixed-teams, waarbij steeds minimaal twee meisjes in het veld moeten staan. De scheidsrechters tijdens de wedstrijden zijn van het CSE, Be Quick ’28 Basketbal en ZAC Basketbal. Verder is ook ‘Fair Play’ tijdens deze vijfde editie van het schoolbasketbaltoernooi een belangrijk item. Er wordt volop aandacht besteed aan sportief gedrag, normen en waarden en respect voor elkaar, voor de scheidsrechter en voor de sportaccommodatie.

Het schoolteam dat zich het sportiefst gedraagt en zich netjes aan de regels houdt wint de Fair Play Prijs, een trofee en een basketbal. Daarnaast ontvangen alle spelers uit het sportiefste team een passe-partout voor Basketball Days (26 tot en met 30 december). Hetzelfde prijzenpakket ligt klaar voor het winnende team van het basketbaltoernooi. De nummers twee en drie van het toernooi winnen een trofee. Maar ook de rest hoeft niet te treuren, want alle deelnemers van het schoolbasketbaltoernooi krijgen een entreekaartje voor de wedstrijd Landstede Basketbal – BC Apollo (donderdag 13 december) en een entreekaartje voor de eerste dag van Basketball Days (woensdag 26 december).De organisatie van het schoolbasketbaltoernooi hoopt al met al op een succesvol en sportief toernooi met veel scores, veel actie, héél veel plezier en bovenal gaan de organisatoren er vanuit dat Fair Play, bij een ieder, hoog in het vaandel staat.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Kan helaas niet kijken omdat de jongste telg ziek thuis ligt ,Hoop dat de kinderen veel sport plezier hebben en het zou natuurlijk ook mooi zijn als onze school obs de toonladder een mooie beker mee na huis neemt !!zet hem op jongens (en meiden uiteraard.)


    ⚠️ Meld

Reageer