Kerstparade SBS6 naar Zwolle

Zwolle – Er gingen in de stad al geruchten dat de spraakmakende Kerstparade van televisiezender SBS6 naar Zwolle zou komen. De gemeente Zwolle laat maandagmiddag weten dat de parade met tal van verlichte praalwagens en SBS6 bekendheden doorgaat! De datum is woensdag 19 december al. 

kerstparade_zwolle.jpg

Van 18.30 uur tot 20.00 uur zal de parade door de Hanzestad trekken. Zwolle verwacht 60.000 bezoekers. De SBS 6 Kerstparade is een bonte stoet van praalwagens, kleurrijke aangeklede figuranten en animatiefiguren door de binnenstad van Zwolle. Het is de zesde editie van SBS’s Kerstparade. In 2010 was de parade in Enschede, en het afgelopen jaar in Hoofddorp. Ten4 Events b.v. dat ook het IJsbeeldenfestival in Zwolle tot stand heeft gebracht tekent voor de organisatie.

Route:

Vertrekpunt IJsselhallen: Veemarkt, Burg. Vos de Waelstraat, Lijnbaan, Ham Smeengekade, Kamperpoortenbrug, Jufferenwal.

Opstellen Kerstparade: Jufferenwal Start Kerstparade: Jufferenwal, Melkmarkt, Grote Markt, Oude Vismarkt, Nieuwe Markt, Sassenstraat, Betlehems Kerkplein, Sassenstraat, Grote Kerkplein, Luttekestraat, Eekwal, Kamperpoortenbrug

Aftocht Kerstparade: Kamperpoortenbrug, Harm Smeengekade, Lijnbaan, Burgemeester Vos de Waelstraat, Veemarkt, IJsselhallen.

Artikel delen:
Reacties 66
 1. Ik zou het wel tof vinden als er werkelijk niemand bij de campingzender komt kijken. Dat levert vast en zeker mooie tv-beelden op. Ze houden wel van een beetje sensatie bij SBS toch 8)


  ⚠️ Meld

 2. Lijkt me een mooi evenement, maar opmerkelijk is wel dat de subsidie voor RTL viert de zomer pas geleden gestopt is, en dat dit nu wel kan. Waar bezuinig je dan op?


  ⚠️ Meld

 3. Verbazingwekkend dat zelfs over zoiets positiefs weer gezeurd moet worden. Je kan ook iets eerder eten, of in de stad een vorkje prikken voordat je gaat kijken. Ben je voetballiefhebben? Dan ga je toch lekker voetbal kijken!

  Ik vind het een leuk intiatief en ga zeker ff kijken 🙂


  ⚠️ Meld

 4. Dat is dus een voordeel van wonen in de binnenstad, je kan eten de parade kijken en tegelijk eredivisie aan zetten.

  Superleuk initatief en de tijd van stipt om 6 uur eten is toch we voorbij. Mijn kids en ik hebben dat nog nooit gedaan in ieder geval.


  ⚠️ Meld

 5. Die wedstrijd begint pas om 19.45 uur.
  Kwestie van aan het begin van de route staan, dan kan je én de route zien én de wedstrijd op TV volgen.


  ⚠️ Meld

 6. Lijkt mij supergaaf…
  Ik kom zeker kijken..
  Ook nog op een mooi tijdstip..
  Eens even de kerstsfeer proeven in de vorm van een parade..


  ⚠️ Meld

 7. maar opmerkelijk is wel dat de subsidie voor RTL viert de zomer pas geleden gestopt is, en dat dit nu wel kan.

  Gemeente Zwolle heeft gezegd dat ze nog kijkt in hoeverre ze RTL viert de zomer kunnen ondersteunen. Dat is iets anders dan het wegbezuinigen. En RTL wil maar al te graag weer terug komen, en zo’n commercieel succes is goed voor de stad.


  ⚠️ Meld

 8. trotse zwollenaar 18.30 etenstijd??wij eten om 17.00 of in ieder geval tussen 17 en 18.00 uur ..en dan eet je toch wat later .Tjah je kan natuurlijk ook overal over gaan mokken

  Paul66 ach joh dat zijn mensen die zelf geen leven hebben en alleen maar negatief kunnen doen !


  ⚠️ Meld

 9. ik vind het super laat ik dat voorop stellen, en ga zeker kijken. maaarr h.t.f. is het mogelijk dat deze wagens deze route kunnen rijden. dit ivm hoogte, bochten die gemaakt moeten worden?

  Als fervent carnavalsvieder en ik doe elk jaar aan de optocht mee weet ik dat je niet hoger mag als 3.40 ivm verlichting en dergelijke in de stad en dat een aantal straten uit deze route ooit uit de optocht verwijderd zijn vanwege de moeilijke bochten voor praalwagens van ca 7 meter

  ik ben echt benieuwd…….. aangepaste wagens ? of …….. kortom vertel


  ⚠️ Meld

 10. Lijkt me prachtig om te zien. Voor diegene die om die tijd eten neem een broodje mee of koop een broodje in de stad. En voor wat de voetbal betreft kijk je een kwartiertje later. Zeure zeure allemaal.


  ⚠️ Meld

 11. toppie : optocht kijken even iets uit de muur en daarna een opfrissertje in de kroeg . (blauw handje)
  en op naar de ijssculpturen , tussedoor koukleumen in het reuzenrad

  zwolle leeft weer. joeppie

  De eNiGe eChTe sWoLsChE MaLlOoT  ⚠️ Meld

 12. geweldig! misschien zal dit bijdragen om wat échte kerstsfeer te creëren (die ik als expat britse altijd mis!) De mensen die dit niet als iets positiefs kunnen zien, moeten gewoon thuis blijven en eten of voetbal kijken…….


  ⚠️ Meld

 13. Superleuk!
  Wij wisten niet dat dit georganiseerd wordt, maar dankzij familie gaan we nu met zn allen de stad in. Enne dat eten zien we wel! Wij zijn meer van flexibiliteit en we zien wel wat er gaat komen. 😀


  ⚠️ Meld

 14. Wat een fantastisch initiatief, dit soort dingen zouden veel vaker moeten gebeuren in de hoofdstad Zwolle, alleen vind ik het jammer dat het weer niet door de Diezerstraat gaat, deze straat wordt te vaak overgeslagen helaas.


  ⚠️ Meld

 15. @Zuidski.1

  Daar zou ik wel van uit gaan ja.
  Niet dat het belangrijk is voor het slagen van de avond…
  😉

  Lijkt me wel een leuk ding dit.
  Moet ik iets verwachten als bij Disney christmas parades?
  Dat moet gezellig zijn.

  Misschien voor sommige mensen jammer dat het gelijk met de bekerwedstrijd is maar als ik kaarten voor die wedstrijd kon krijgen dan liet ik deze parade toch mooi wezen.8)


  ⚠️ Meld

 16. Super gaaf! Wij gaan proberen te kijken! Op dat moment zijn wij namelijk bezig met een 24 uur niet eten actie voor Serious Request bij Cibap Vakschool Zwolle! Hopelijk kunnen we er bij zijn! (:

  Sponseren? Mail naar: denisevko@hotmail.com
  (het geld gaat rechtstreeks naar Serious Request ;))


  ⚠️ Meld

 17. ach wat leuk zwolle heeft jaren achter gelegen vergeleken met kampen en deventer maar het begint nu toch te komen gaaf wij gaan zeker kijken effe wat eten in de stad is ook weer goed voor de economie toch gr cindy en veel kijk plezier allemaal.


  ⚠️ Meld

 18. hoi mensen wie kan me helpen ik wil naar de parade maar kom uit leeuwarden met de outo, ik zoek een parkeergarage dicht bij de stad
  wie of wie uit zwolle kan mij helpen graag  ⚠️ Meld

 19. hou er alleen rekening mee dat de hele binnenstad wordt afgesloten ook bij maagjesbolwerk daar komen ze geloof ik langs. dus kijk goed naar de tijden ik geloof vanaf 4uur kun je er niet meer in en later ook niet meer met de fiets zelfs. succes en veel plezier voor wie gaan kijken 8)


  ⚠️ Meld

 20. Ohja, goed dat je het zegt.
  Zou je ook nog bij de Veemarkt kunnen parkeren? Aangezien er een route wordt aangegeven vanaf daar richting de binnenstad. Anders lijkt me dat nog een betere optie, gezien de verwachte drukte in de binnenstad.


  ⚠️ Meld

 21. suzy, je zou de parkeerplaats boven de AH Diezerpoort kunnen proberen. Dichtbij het centrum, maar er nog wel net buiten. Ook vanaf de snelweg vrij eenvoudig te vinden. Wanneer de binnenstad is afgesloten, zoek dan een parkeerplaats in omliggende wijken en neem vanaf daar de bus. Houd er wel rekening mee in welke wijk je parkeert natuurlijk 😉 succes!


  ⚠️ Meld

 22. ook de bus is niet echt een optie wandt die kunnen ook niet echt in de buurt komen. ijsselhallen is idd optie en diezerpoort ook wel alleen ik denk dat als je een plek wil hebben daar wel om 2uur smiddags mag parkeren. tja ze willen van alles organiseren maar je moet niet zien hoe je er moet komen;)8)


  ⚠️ Meld

 23. Suzy, ik zou kiezen voor het Noordereiland of de Diezerpoort.
  Anders de Turfmarkt.
  Of de zuidkant van het station, in de parkeergarage betaal je Euro 5,60 voor de hele dag, trap op bij het station en lopend na 10 minuten in het centrum.
  Kijk anders op kaartje op de site van de gemeente http://www.zwolle.nl/, onder parkeren (linker rijtje) staat een kaartje.


  ⚠️ Meld

 24. Heel erg leuk dat zo’n groot evenement nu ook eens in Zwolle is! Wel jammer dat we er niet bij kunnen zijn met onze kleine kindjes. Daarvoor begint het net even te laat en morgen weer naar school. Gelukkig komt het zaterdag op tv!


  ⚠️ Meld

 25. carin dat is nog veel triester wandt het komt toch op tv om 23:15 tot wel 23:25 dus een lange zit 😉 zo verplichten ze je wel een beetje om te komen kijken als je er wat van wil zien.8)


  ⚠️ Meld

 26. Wat velen nog niet weten dat je op koopavonden en zaterdag bij Wehkamp kunt parkeren. Nét iets verder dan het Maagjesbolwerk, maar je loopt zo de stad in en er is altijd plaats.


  ⚠️ Meld

 27. Om eerlijk te zijn? Een aanfluiting. Geen bn’ers gezien, en extreem kort. Met 15 minuten was het al wel gebeurt.
  De wagens die er waren, waren prachtig aangekleed, al was het mij het verre lopen vanaf de ijsselhallen tot het wachten niet waard..:'(


  ⚠️ Meld

 28. Wat viel dat tegen. waren maar 5 wagens. Had er wel meer van verwacht. De wagen die er waren, waren wel erg mooi om te zien, maar was niet de moeite waard om er heen te gaan.


  ⚠️ Meld

Reageer