Nieuwbouw Hedon Zwolle krijgt groen licht

Zwolle – De gemeenteraad van Zwolle heeft maandagavond unaniem ingestemd met de financiering van de uitbreiding van de nieuwbouw van Poppodium Hedon. Tegen de zomer zal gestart worden met de zogenaamde vernieuwbouw van het Zwolse poppodium. De afgelopen maanden is er door architecten hard gewerkt om aan zoveel mogelijk wensen en eisen van Hedon te voldoen zonder het budget en de belangen van buurtbewoners uit het ogen te verliezen. Hedon is met het plan waarop de bouwaanvraag is gebaseerd erg tevreden.

hedonfront1.jpg

De grote zaal krijgt een capaciteit circa 850 bezoekers (momenteel 500) terwijl in de kleine zaal 200 personen terecht kunnen. Beiden worden een kwartslag gedraaid ten opzichte van hoe de huidige zalen liggen en er komt een loading dock waardoor laden en lossen van apparatuur en voorraad inpandig mogelijk wordt. Dit in combinatie met een rookruimte en een interne ontsluiting tussen beide zalen, zorgt ervoor dat de (geluids)overlast voor de achterliggende buurt tot een minimum beperkt wordt. De verwachting is dat de bouw in april of mei kan beginnen en zal naar verwachting zo´n zeven tot acht maanden gaan duren. Momenteel is Hedon op zoek naar mogelijkheden om gedurende die periode wel programma aan te kunnen bieden.

hedongrotezaal.jpg

hedonfront2.jpg

hedonback1.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “Nieuwbouw Hedon Zwolle krijgt groen licht”

  1. En dat is heel goed nieuws! Hier is Zwolle heel hard aan toe, zeker na het succes van de afgelopen jaren. Kan ook niet anders met zo’n topteam vrijwilligers en medewerkers. 😉

  2. Zwolle heeft onlangs slechts 20 miljoen geleend en 10 miljoen in beruchte derivaten zitten, dus gewoon ook maar uitgeven (wat er niet is) en de (echte) minima korten…
    (ik hoor daar zelf overigens nog niet bij…)

  3. Saaie vormgeving vind ik dit nieuwe gebouw lijkt meer op een fabriekje dat op een muziektempel.Het geheel ziet er uit alsof er een aantal schoenendozen tegen elkaar geplaatst zijn .Hadden ze geen mooier ontwerp kunnen bedenken.Vraag mij af hoe het daar binnen akoestisch moet klinken

  4. Hans V + Pieters = moeimakers…

    Werkgelegenheids groei + economische groei= winst op alle vlakken!

    Nu NOG grotere namen naar Zwolle! Wel trots op zo’n plekje in Zwolle. Vind het prima dat het nog “kleinschalig” blijft met 850 man.

  5. Twee opvallende tweets van PvdA-raadsleden in de gemeenteraad gisteravond:
    1.Mooi dat #zgr vanavond heeft besloten om de financiering voor de uitbreiding van Hedon te financieren. Zwolle blijft investeren.
    2.#zgr definitief besluit genomen om te starten met bouw nieuwe Hedon, fantastisch! Ook in deze tijd durven we te investeren in de stad.

    Wat lijkt hiermee te worden gesuggereerd? Dat het ‘fantastisch’ is dat in tijdens van crisis wordt geïnvesteerd in de stad, dat de PvdA daarop een claim lijkt te leggen (alsof het geld uit hun partijkas komt) en durf toont? Op deze euforische tweets valt echter wel wat af te dingen. Ten eerste was het niet alleen de PvdA, maar de hele raad die instemde met de investering. Ook hadden een paar partijen, waaronder D’66 vraagtekens geplaatst bij het moment van besluitvorming. Moet, in tijden dat geld schaars is, niet zorgvuldig worden gekeken of deze investering (nu) wel als beste tegemoet komt aan de uitdagingen van deze tijd, voldoende bijdraagt aan innovatie, werkgelegenheid borgt en het best rendeert, of was het beter een zorgvuldige afweging te maken in samenhang met alternatieve gewenste investeringen? De raad vond dat overbodig. Dus blijft de vraag zeuren of dat kennelijk verstandige voorstel afgewezen werd uit een opportunistische drang om een groep relatief jonge en dus aantrekkelijke potentiële kiezers niet teleur te stellen. Zeker is wel dat ook de partijen die (terecht) om een zorgvuldige afweging verzochten toch braafjes voor het plan stemden.

  6. Gefeliciteerd mensen van Hedon!
    Maar ik had liever een zaal van 1300 à 1500 bezoekers erbij zien verrijzen.
    Dus drie zalen in totaal.
    De gemeente had meer lef moeten tonen, want Zwolle heeft een verzorgingsgebied van ruim 600.000 mensen en Hedon is een absolute trekker op muziekgebied.
    Vooral dankzij al die vrijwilligers.

Reacties zijn gesloten.