‘Samen sterk’ over innovatieve samenwerking

Zwolle – Het stimuleren van clustering en innovatieve samenwerking in de zorg- en kunststoftechnologie in de regio Zwolle. Dat is het uitgangspunt van het Windesheimsymposium ‘Samen sterk: innovatieve clusters in de regio Zwolle’ dat plaatsvindt op 13 december 2012. In de hedendaagse economie is het vormen van innovatieve clusters actueel. Het kenniscentrum Technologie van Windesheim speelt daar met het organiseren van dit symposium graag op in.

Ook de overheid is actief in het stimuleren van samenwerkingsverbanden, onder meer in de regio Zwolle. De achterliggende gedachte is dat samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijsinstellingen aan de keten van bedrijfsactiviteiten een toegevoegde waarde levert. Tijdens het symposium maken deskundige sprekers een tussentijdse balans op van de vorming van innovatieve clusters in de regio Zwolle. In enkele korte presentaties belichten zij de economische achtergrond van de clusterpolitiek en bespreken zij de randvoorwaarden die succesvol investeren in innovatieve clusters mogelijk maken.

In deelsessies kunnen bezoekers actief meedenken over actuele samenwerkingsverbanden in de zorg- en kunststoftechnologie, zoals het Zorg-op-Afstand Skillslab en het Polymer Science Park.

Discussie
De bijeenkomst wordt afgesloten met een discussie over clusters in de regio Zwolle. Daarbij komen verschillende vragen aan de orde. Worden de mogelijkheden voor samenwerking in de regio Zwolle optimaal benut? Welke lering kunnen we trekken uit de zaken die tijdens het symposium aan de orde komen?

Praktische informatie
Het symposium vindt plaats op donderdag 13 december 2012 van 13.00 – 17.00 uur op Windesheim in de Gert Veenhovenzaal (gebouw G, G2.20). U kunt voor meer informatie terecht op de website van Windesheim: www.windesheim.nl/agenda. Hier kunt u zich ook aanmelden voor het symposium.

Artikel delen:

Reageer