Jubileum Katholiek Vrouwengilde in stijl gevierd

Zwolle – Het Zwolse Katholiek Vrouwengilde viert dit jaar haar 45-jarig bestaan. Om dat te vieren trokken de leden er samen een dag op uit: vanuit Zwolle met de boot naar Urk. Gerry Teunissen, voorzitter van het gezelschap, vertelt wat de club voor haar en de andere vrouwen betekent. “Als het vrouwengilde zou worden opgeheven, zou ik in een gat vallen”, zegt Gerry. “We zijn een hechte club en veel van mijn vriendinnen zitten erbij.”

gasthuizen_kvg_0011.jpg
Twee leden van het Katholiek Vrouwengilde met de cheque van De Gasthuizen. Links Gonnie Kiers en rechts Gerry Teunissen.

De groep, die bestaat uit 65 leden, komt elke maand samen in zalencentrum SIO in Zwolle. Gerry: “Er staat elke keer een andere activiteit op het programma. Soms komen er sprekers, bijvoorbeeld over brandpreventie of klederdracht. Een andere keer steken we de handen uit de mouwen. Laatst hebben we van plastic zakjes een kerstkrans gemaakt.” Af en toe komen zwaardere onderwerpen aan bod, zoals rouwverwerking. “Het vrouwengilde bestaat al 45 jaar en veel leden zijn er lange tijd bij. Dat betekent dat er ook veel oudere dames lid zijn. Het is dus helaas al meerdere keren gebeurd dat iemand haar partner verloor. Door rouwverwerking bespreekbaar te maken, bieden we de helpende hand in deze moeilijke periodes.”


Hechte band

De hechte band die de vrouwen onderling hebben, kenmerkt zich ook in de vanzelfsprekendheid waarmee ze elkaar bezoeken wanneer iemand ziek is. “Ook als iemand het door omstandigheden moeilijk vindt om alleen naar de bijeenkomst te komen, pikt één van ons diegene even op”, vertelt Gerry.

Jubileum

De dames vierden het 45-jarig bestaan met een dag uit. “Zelf hadden we geld gereserveerd voor een hapje en een drankje, maar dat was natuurlijk niet genoeg voor een boottocht. Daarvoor heeft De Gasthuizen ons 3.000 euro geschonken. Daarvoor zijn we ontzettend dankbaar. Het was een mooie dag. Zelfs de twee oprichtsters Corrie Oosterhout en Sinie van Vilsteren, beiden in de tachtig, zijn mee geweest. We hebben ontzettend gelachen samen.”

Aanvraag indienen

De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Voor activiteiten, uitstapjes en materialen bijvoorbeeld. Organisaties die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl.

Artikel delen:

Reageer