Kerst Streekmarkt in Doepark Nooterhof

Zwolle – Op zondag 16 december aanstaande organiseert Doepark Nooterhof in samenwerking met Slow Food Zwolle, een Kerst Streekmarkt. Aan deze markt in het park doen 40 standhouders mee.

De Kerst Streekmarkt is een vervolg op de Streekmarkten die eerder dit jaar in Doepark Nooterhof plaatsvonden. Deelnemers aan de streekmarkt zijn producenten en leveranciers van streekproducten en kerst gerelateerde producten. Bezoekers aan de gratis toegankelijke markt, kunnen proeven en kopen bij wijnboeren en wijnhandelaren, kaasboerderijen, een forellenkwekerij, groenteboeren, ambachtelijke bakkers, een bierbrouwerij, kadowinkels. biologische winkels en een kruidenkraam. Daarnaast staan er kramen van de Milieuraad Zwolle, IVN, de Wereldwinkel, Thales Sterrenwacht en studentenbedrijven van Landstede Ondernemend. Ook de Infowinkel van Doepark Nooterhof is natuurlijk geopend.

Studenten van het Productiehuis Nooterhof, een leerbedrijf van Landstede op het Doepark, zijn verantwoordelijk voor de aankleding van de markt en het entertainment. Zo is er een verhalenverteller, lopen er sprookjesfiguren rond over het park, is er een Kerstman en zijn er diverse activiteiten voor de allerkleinsten. De ouders kunnen dan rustig de markt bezoeken.

De Streekmarkt is geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur. Locatie: Doepark Nooterhof, Goertjesweg 5, 8013 PA ZWOLLE, www.doeparknooterhof.nl

Over de organisatoren:

Doepark Nooterhof

Doepark Nooterhof is de afgelopen jaren een populaire plek geworden bij de Zwollenaar. Het park staat in het teken van duurzaamheid, en dat komt onder andere terug in de vele biologische en streekproducten die in het Theehuis Earthship op de kaart staan. Kinderen kunnen zich vermaken in de waterspeeltuin of met de onlangs gepresenteerde speurtocht van de Milieuraad en IVN Zwolle e.o.. Doepark Nooterhof is onderdeel van Landstede.

Slow Food Zwolle

Slow Food is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor lekker, puur en eerlijk eten. Zij geloven in het recht op het genieten, in eten met een goede smaak die wortelt in de gastronomische traditie. De organisatie zet zich in voor een voedselproductie waarin rekening wordt gehouden met het welzijn van het milieu, de planten, de dieren en onze eigen gezondheid. Slow Food Zwolle telt op dit moment 120 leden. De doelstellingen komen overeen met die van Slow Food (Inter)nationaal, maar richt zich nog meer op de lokale agricultuur en biodiversiteit. Met als voornaamste doelstelling de lokale streekproducten onder de aandacht te brengen bij een groter en breder publiek.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. In de zomer ben ik vaak in het doe park geweest met de kinderen die vinden het een geweldige ontspannen speelplek .Helaas kunnen we zondag niet maar als we in zwolle waren geweest waren we zeker gekomen, Slow food klinkt eigenlijk best raar maar nu ik het zo lees is het wel een goed idee.En om ook de kinderen daar te laten komen leren ook hun meer over voedsel ,voeding,de natuur,het mileu en onze gezondheid.De kinderen zijn natuurlijk wel de toekomst dus een top plan voor ouders en kinderen !Ook voor de mensen die trouwens geen geld hebben is dit trouwens een pracht locatie,je hebt in principe geen geld nodig .Tuurlijk is het fijn als je wat kan kopen ook voor de standhouders maar in zomer bijv kun je best je eigen ranja en broodje mee nemen en kan je voor bijv 2 euro een geweldige dag hebben !


    ⚠️ Meld

Reageer