Roeland ten Berge jaar langer bij VV Berkum

Zwolle – Roeland ten Berge en VV Berkum zijn overeengekomen dat de nu 35-jarige Raaltenaar ook in het seizoen 2013-2014 hoofdtrainer zal zijn bij de Zwolse zaterdaghoofdklasser. De 35-jarige coach uit Raalte gaat daarmee zijn derde seizoen in bij Berkum.

Onder zijn supervisie boekte Berkum in het vorige seizoen na de winterstop succes met een periodetitel en een goed vervolg in de nacompetitie. Ook in de eerste helft van de huidige jaargang komt Berkum goed uit de verf. De ploeg staat nu in de Hoofdklasse C op een mooie en kansrijke vierde plaats en ook in de tweede periode en het toernooi om de districtsbeker zijn er nog prijzen te halen. In de afgelopen anderhalf jaar heeft Ten Berge bij het eerste elftal van Berkum bovendien de basis gelegd voor een herkenbare speelwijze, die zich kenmerkt door aanvallend en dominant voetbal met verzorgd positiespel. Het bestuur en de spelersgroep van Berkum verwachten samen met Ten Berge dat er nog voldoende groei- en ontwikkelpotentieel aanwezig is om in de komende periode aan te werken.

“De groep is nu goed in balans maar er zit nog genoeg rek in, dus ik ben enthousiast om daar ook volgend jaar mee aan de slag te gaan,” aldus Ten Berge. “Ik ben bovendien zeer tevreden over de club én de supporters. Voetbal leeft echt bij Berkum en er is veel publieke belangstelling, dat is mooi werken voor een trainer.”

Voordat Ten Berge hoofdtrainer werd bij Berkum stond hij aan het roer bij eersteklasser Voorwaarts Twello. Daarvóór was hij coach van het tweede elftal van Excelsior ’31 in Rijssen, waarmee hij onder meer het kampioenschap in de Reserve Hoofdklasse in de wacht sleepte. Eerder nam hij vier jaar lang een kijkje in de keuken van het betaalde voetbal als coördinator jeugdopleiding bij Go Ahead Eagles en was hij coach van het A1-elftal van de Deventer club.

Roeland ten Berge heeft verder voor de KNVB gewerkt als jeugdplancoach. Ook was hij een aantal jaren ondersteunend medewerker voetbaltechnische zaken bij de bond, waar hij nu nog docent is bij de trainersopleidingen.

Artikel delen:

Reageer