Levende kerststal met fanfare op De Phoenix

Zwolle – Op donderdag 20 december aanstaande wordt op veel scholen in Zwolle de kerst gevierd, zo ook op jenaplanschool de Phoenix aan de Zalmkolk in Zwolle Zuid. In tegenstelling tot veel andere scholen is er bij de Phoenix – naast het gezellige samenzijn – aandacht voor het echte kerstverhaal inclusief een levende kerststal met daarbij kerstmuziek van Muziekvereniging Kunst na Arbeid.

Vanaf 16.45 uur is iedereen welkom bij Jozef en Maria in de levende kerststal. Natuurlijk ontbreken daarbij de schapen niet. Voor de kleinste kinderen zal het kindje Jezus wel de meeste aantrekkingskracht hebben, want dit baby’tje lijkt wel erg veel op de baby van hun (kleuter)juf. Ook nieuw dit jaar is dat muziekvereniging Kunst na Arbeid de kerstzang op het plein zal komen ondersteunen. Voor deze kerstzang worden naast de leerlingen en hun ouders, ook de buurtbewoners en toekomstige leerlingen (en hun ouders) uitgenodigd. In de wijk Schelle is deze kerstbijeenkomst altijd een belangrijk evenement voor de school en omgeving.

Na de samenzang gaan de kinderen via een lichtjestocht naar binnen waar de kinderen starten met een door henzelf samengesteld kerstmaal. Voor de ouders en buurtbewoners is er glühwein en erwtensoep. Daarna is er een kerstviering in de hal voor alle kinderen, waarbij uit elke groep één of meerdere leerlingen het kerstverhaal vertolken.

Artikel delen:

Reageer