Oliebollenactie Muziekvereniging Excelsior

Zwolle – Vrijdag 14 december… de jaarlijkse Kerstmarkt op het Petuniaplein in Westenholte. Ook dit jaar wil Muziekvereniging Excelsior graag iedereen verwennen met haar overheerlijke oliebollen (met èn zonder krenten !!). Vanaf 05.00 uur ’s ochtends worden de eerste voorbereidingen getroffen. Dit alles om u tijdens de Kerstmarkt, vanaf 15.30 uur, te kunnen voorzien van deze lekkernij.

oliebollenactie.jpg
Foto: André v.d. Akker

Ook zullen vanaf dit tijdstip de eerste oliebollen aan de kraam uit de pan komen. Kom ons vooral bezoeken en neem een zak oliebollen mee. Om de prijs hoeft u het niet te laten. En het mooie is dat u op deze manier kunt bijdragen aan alle muzikale activiteiten die in de wijk Westenholte georganiseerd worden. Muziekvereniging Excelsior laat – met name in Westenholte – op zeer uiteenlopende wijze van zich horen. Naast de eigen georganiseerde activiteiten zoals het Najaarsconcert, het concert voor de jeugd “Kids in Concert”, het IJsselfestival, begeleidt Excelsior in Westenholte de palmpasenoptocht en de lampionnenoptocht en verzorgt de reveille op Koninginnedag met aansluitend de optocht met versierde fietsen. Natuurlijk wordt ook onze Goedheiligman muzikaal ingehaald.

Op dit moment maakt Excelsior zich op voor de vele kerstactiviteiten. Eén kerstactiviteit is een heel bijzondere , traditionele activiteit. Vanaf de winter van 1945, dus inmiddels komt het 67e jaar er aan, speelt Excelsior op kerstavond en in de ochtend van 1e Kerstdag onder de lantaarnpalen kerstliedjes. Verplaatste men zich vroeger op de fiets, tegenwoordig pakken de muzikanten de auto. Weer of geen weer, op kerstavond begint de kerstrondgang in Frankhuis en gaat deze via de Voorsterweg in Westenholte naar ’s Heerenbroek. In ’s-Heerenbroek worden de muzikanten aan het eind van de rondgang opgewacht met warme koffie en chocolademelk. Uiteraard laten de muzikanten zich de bijpassende lekkernij goed smaken. Op 1e Kerstdag vertrekken de muzikanten om 19.30 uur ’s ochtends om de inwoners van Westenholte te verblijden met hun kerstklanken. En ook in Westenholte worden de muzikanten aan het eind van de rit gastvrij onthaald.Activiteiten die Excelsior graag nog jaren wil blijven voortzetten. Activiteiten waarin geïnvesteerd moet worden, een vereniging waarin geïnvesteerd moet worden. Excelsior is een groeiende en bloeiende vereniging waarin voldoende ruimte is voor de jeugd. Jeugd die binnen de vereniging door vakleerkrachten opgeleid wordt tot volwaardige amateur musici. Wij nodigen u graag uit een kijkje op onze website te nemen (www.excelsior-westenholte.nl) of ons via facebook te volgen.

En wilt u ons een financieel steuntje in de rug geven? Kom naar de Kerstmarkt op vrijdag 14 december in Westenholte en koop een zak “Excelsior”-oliebollen.

Artikel delen:

Reageer