Windesheimstudenten naar de USA

Zwolle – Vier studenten Windesheim gaan de uitdaging in de USA aan! Vier studenten van de business-opleidingen van Windesheim zijn geselecteerd om van 9 t/m 16 januari deel te nemen aan de Global Family Enterprise Case Competition. Een uitdagende competitie vanuit het familiebedrijf-perspectief tussen zestien studententeams van over de hele wereld bij de Universiteit van Vermont in Burlington, USA.

Vanuit de opleiding Small Business en Retail Management (SBRM) is het initiatief gekomen om aan deze internationale studenten-challenge in Vermont mee te doen. Een mooie aanvulling op het steeds belangrijker wordende thema familiebedrijven binnen de opleiding. Daarnaast willen de business-opleidingen hiermee vorm geven aan een ambitieus en grensoverschrijdend studieklimaat. Studenten van alle business-opleidingen bij Windesheim konden zich tot 28 september inschrijven voor de challenge onder de voorwaarde dat ze zelf uit een ondernemersgezin of familiebedrijf afkomstig zijn.

Windesheim studententeam

Wim Klein, David Boerhof, Angelique Prenger en Arjen Dekker zijn na een grondige selectieprocedure uitverkoren om de strijd om de ‘Family Enterprise Cup’ aan te gaan in Vermont. Alle vier zijn ze afkomstig uit een familiebedrijf (respectievelijk: www.kleinkleding.nl / www.boerhofreizen.nl / www.prengerengineering.nl / www.heerlijkehuisjes.nl) en zeer gedreven om mee te doen aan deze internationale competitie. De studenten zien het als een mooie aanvulling op hun studie en cv en als een uitgelezen kans om er lering uit te trekken voor het eigen familiebedrijf.

 

De voorbereidingen zijn in volle gang. “We komen elke donderdagavond bij elkaar om ons voor te bereiden en ons Engels te verbeteren”, aldus Wim Klein. Dinsdag 8 januari vertrekt het team onder begeleiding van coach en opleidingsmanager SBRM, Mira Bloemen-Bekx richting de Verenigde Staten. Na een week keert het team terug met in ieder geval een schat aan waardevolle ervaringen en wie weet ook de ‘Family Enterprise Cup’.

 

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en alle belevenissen van Wim, David, Angelique en Arjen in aanloop naar en tijdens de challenge? Volg ze op Facebook: www.facebook.com/WindesheimFECC

Artikel delen:

Reageer