Thorbecke SG in actie voor Serious Request 3FM

Zwolle – Volgens traditie zullen leerlingen en personeel van de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle in de kerstperiode geld inzamelen voor de 3FM-actie Serious Request. Het Glazen Huis staat dit jaar in Enschede; de actie staat dit jaar in het teken van het tegengaan van babysterfte.

De Thorbecke Scholengemeenschap (TSG) wil graag haar steentje bijdragen: in de weken voor de kerstvakantie wordt daarom een grote verkoop van Kerstmutsen-met-lampjes georganiseerd. Het doel is om álle TSG-bewoners zo’n muts ‘aan te smeren’. De volledige opbrengst van de kerstmutsenverkoop gaat vervolgens naar Serious Request. Bovendien krijgt de verkoopactie een spetterend vervolg in de middagpauze van woensdag 19 december. Wat er precies gaat gebeuren blijft nu nog even geheim, maar de hele TSG zal ervan in beweging komen! En wie dan geen kerstmuts heeft… tja…, die valt op dat moment echt behoorlijk uit de toon!  

Oliebollenactie voor KWF

Naast de kerstmutsenverkoop, zijn er traditiegetrouw ook oliebollen te koop op de TSG, op 20 december. Deze actie wordt georganiseerd door leerlingenvereniging ONIOTH. De opbrengst van de oliebollenverkoop is bestemd voor een goed doel.

Dit jaar gaat de opbrengst van de oliebollenactie naar het Glazen Huis in Elburg dat zich inzet voor het KWF. De Thorbecke Scholengemeenschap ondersteunt hiermee de actie van haar collega-school de Van der Capellen scholengemeenschap, locatie Van Kinsbergen, die samen met de Lokale Omroep Elburg hun ‘Glazen Huis’ aan de Havenkade in Elburg organiseert. Beide scholengemeenschappen vallen onder het bestuur Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio.

Artikel delen:

Reageer