Vier studenten bij nominatie NTR Mediaprijs 2012

Zwolle – ‘Minimaal 30 seconden, maximaal anderhalve minuut. Maak gebruik van familiefilms, fotoalbums of ga op zoek naar je eigen materiaal. Animatie, clip, drama, documentair, alles mag.’ Dertig studenten van Landstede MBO pakten deze kans met beide handen aan en maakten een eigen filmpje. Vier daarvan werden genomineerd met hun film ‘Memory Glasses’.

Zij gingen woensdag 12 december naar het Filmtheater van Hilversum voor de prijsuitreiking. Ze wonnen niet maar werden door de jury gewaardeerd voor de moderne technieken die ze gebruikten. ‘Jullie zijn helemaal thuis in de techniek van de toekomst!’ schreef de jury over de film ‘Memory Glasses’ van de vier studenten van Landstede. Ze waren erg onder de indruk van de moderne technieken die de jongens hebben toegepast in hun film. Oppoppende icoontjes, binnenkomende mailtjes, touchscreens, mobieltjes, alles wordt uit de kast getrokken in het anderhalve minuut durende filmpje. De inzending is te bekijken op youtube via de zoektermen memory glasses en NTR. Link: http://youtu.be/Z2BhIRcRkiI. De studenten hebben via een leerwerkplan meegedaan aan de wedstrijd. Zij volgen de opleidig AV-Specialist binnen het Landschap Vormgeving & Entertainment bij Landstede MBO aan het Dokterspad in Zwolle. In totaal waren 49 filmpjes ingestuurd waarvan er 14 werden genomineerd. De winnaar is een student van de Rotterdamse hogeschool Willem de Kooning Academie geworden.

De Mediaprijs 2012

De mediawedstrijd is een wedstrijd waaraan hbo- en mbo-studenten van een technische-, grafische-, media- of kunstopleiding mogen meedoen. Dit jaar was het thema geschiedenis. Aan de hand van het filmpje moest duidelijk worden met welke bril de makers naar het verleden kijken. Link: http://mediaprijs.ntr.nl/over/

Artikel delen:

Reageer