Reconstructie Ceintuurbaan klaar!

Zwolle – Meer inwoners, meer bedrijvigheid, meer verkeer: door deze ontwikkelingen groeide de Ceintuurbaan uit haar jasje. De afgelopen jaren is deze verkeersader grondig onder handen genomen. Het resultaat: meer ruimte, meer veiligheid, minder stoppen, korter wachten! Donderdagmiddag was het zover, de Ceintuurbaan werd officieel geopend.

13-12-2012_opening_reconstructie_ceintuurbaan-de_heer_06_1_van_1.jpg
Harry de Graaf, bestuurslid Ondernemersvereniging Oosterenk, Vrolijkheid, Berkum – René de Heer, wethouder Verkeer, gemeente Zwolle – Joke Cuperus, hoofdingenieur-directeur, RWS Oost-Nederland – Gerrit Jan Kok, gedeputeerde Bereikbaarheid, Provincie Overijssel

Op het gehele traject tussen de A28 en de Dr. van Heesweg heeft het verkeer nu de beschikking over drie rijstroken in plaats van twee. Ook zijn er extra opstelstroken bij de verkeerslichten. Door een ‘groene golf’ is het mogelijk om zonder te stoppen de hele Ceintuurbaan af te rijden. De maximumsnelheid is verhoogd van 50 naar 70 kilometer per uur. Daarnaast zijn er drie nieuwe fiets- en voetgangerstunnels aangelegd die een veilige oversteek waarborgen en liggen er nieuwe fietspaden langs de Ceintuurbaan. De aansluiting van de Ceintuurbaan op de A28 is verbeterd en de twee T-splitsingen bij de Meppelerstraatweg en Oude Meppelerweg zijn gestroomlijnd tot één kruising. De weg is ook een stuk stiller dankzij het gebruik van geluidsreducerend asfalt.

13-12-2012_opening_reconstructie_ceintuurbaan-de_heer_03.jpg

13-12-2012_opening_reconstructie_ceintuurbaan-de_heer_02.jpg
De vier bestuursleden legden in een klein (trap)autootje een kort parcours af. Ze stevenden af op een finishpoort. Toen ze de finishpoort bereikt hadden, ontkurkte een metershoge champagnefles waaruit honderden ballonnen opstegen. Daarmee was de opening van de Ceintuurbaan een feit.

13-12-2012_opening_reconstructie_ceintuurbaan-de_heer_05_1_van_1.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

13-12-2012_opening_reconstructie_ceintuurbaan-de_heer_01.jpg

Afrondende werkzaamheden

De weersomstandigheden maken dat de aannemer niet nu, maar in het voorjaar van 2013 de afrondende werkzaamheden uitvoert. Het kruispunt Ceintuurbaan – Brederostraat – Boerendanserdijk krijgt dan een nieuwe asfaltlaag. En het weggedeelte tussen de dr. Van Heesweg en de Meppelerstraatweg wordt voorzien van een permanente deklaag en wegmarkering. Deze klus wordt verspreid over twee weekenden uitgevoerd.

13-12-2012_opening_reconstructie_ceintuurbaan-de_heer_04.jpg

Partners

De reconstructie van de Ceintuurbaan is mede mogelijk door de Provincie Overijssel en Rijkswaterstaat.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Het mag wat kosten zo,n opening van dat project de heren en dame genieten als kleine kinderen en de gemeenschap van Zwolle moet overal op bezuinigen .De Heer heeft als wethouder ook één van de mooiste baantjes die er zijn .Je krijgt een goed salaris doet hier en daar een opening met een woordje en een glaasje en praat nog een uurtje of wat na met ook nog eens een etentje .En als later blijkt dat je het als wethouder het niet goed doet kun je jaren op wachtgeld.En nu maar afwachten of deze verbreding van de ceintuurbaan voordeel opleverd volgens mij nog lang niet want het staat bij de oprit en afrit A28 nog steeds vast


  ⚠️ Meld

 2. Tot mijn verbazing kon ik vanmorgen in één keer doorrijden, wist niets van de opening. Het lijkt nu wel een grote racebaan. En je mag dus nu overal 70 rijden, daarom werd ik ingehaald;)


  ⚠️ Meld

 3. pieters , doe niet zo zuur joh …

  Ik heb een kaartje gekregen van de Gemeente om in de kerstboom te hangen , :P:P:P :

  ik fiets nu in een flits onder de Ceintuurbaan door naar de Kindertjesweilanden

  :P:P:P:

  de enigste (taaldictee booeeehh) buitenboulevard in Nederland met wat allure
  ligt in Zwolle , voor de andere(n) moeten we minstens 600 km zuidelijker.

  En als klap op de vuurpijl , mijn club huist aan al dit moois

  😀


  ⚠️ Meld

 4. Dus wel een feestje dat het klaar is maar het is nog niet helemaal klaar…. raar.
  In ieder geval hebben we het feestje gehad en is de weg open.


  ⚠️ Meld

Reageer